מהם חיידקי הליגיונלה ואיך אפשר להימנע מהם?

מהם חיידקי הליגיונלה ואיך אפשר להימנע מהם?

חיידקים מסוג ליגיונלה, העלולים להימצא באופן טבעי במקורות מים עיליים, כגון נחלים, אגמים ונהרות, מגיעים אל מי השתייה הביתיים. אף שחיידקים מסוג זה חודרים למערכת אספקת המים בריכוזים נמוכים, בהינתן תנאים מתאימים הם מתרבים עד כדי הגעתם לריכוז העלול לסכן בני אדם ולגרום להם לחלות במחלת הלגיונרים. איש מאתנו לא יכול להקל ראש בעמידה בלתי מתפשרת בתקני האיכות והבטיחות של מקורות המזון והמים שלנו.
מחלה זו עלולה להיגרם הן באמצעות נשימת חלקיקים מטיפות מים השאובים ממקור המזוהם בחיידקים אלה והן משאיפת מי השתייה אל מערכת הנשימה. מבין 48 זנים מוכרים של חיידקי ליגיונלה, כמחציתם, בקירוב, עלולים לגרום לאחת משתי מחלות: קדחת הפונטיאק, שהיא הסוג היותר קל, ומחלת הלגיונרים, אשר במקרים קיצוניים עלולה לגרום, חלילה, למוות. מכאן נובע ההכרח לבדוק את מקורות המים בקפידה ובאופן מקצועי במעבדה של חברת ביולב המתמחה בבדיקות מעבדתיות של מזון ומים.


ליגיונלה - החובה לנקוט אמצעי זהירות קפדניים

מקומות רבים עלולים להוות כר דגירה וריבוי של החיידקים מסוג זה ובהם: מכלי מים קרים, מים חמים בטמפרטורות שנעות בין 25 ל- 45 מעלות צלזיוס, מסננים, גומיות, דיסקיות וסיבי איטום בצנרת, אוגרי מים חמים, לכלוך במכלי מים וזרימה אטית בצנרת, בריכת שחיה, בתי מרחץ ומקומות שבהם יש מים עומדים.
במעבדותיה של חברת ביולב, חברה מקצועית, המוכרת ומוסמכת על ידי משרד הבריאות, נערכות בדיקות למוסדות ולגופים הגדולים במשק, הצורכים בקביעות מזון למטבחים מוסדיים גדולים. המעבדה מבצעת בדיקות מיקרוביולוגיות בכפוף לתקנים המחייבים והמחמירים של משרד הבריאות ודרישותיו החד משמעיות. מי מכם שאחראים להזנתם של אנשים באופן קבוע חייבים להעמיד את המזון המסופק בבדיקת טיב ואיכות קפדנית, קל וחומר אם אתם אחראים על מקורות מים שאנשים צורכים או באים עמם במגע.
שרותיה המקצועיים של חברת ביולב לבטיחות מזון ומעבדות כוללים: בדיקות מיקרוביאליות במזון ובמים על פי התקנים ועל פי דרישות משרד הבריאות. על מנת להסיר כל ספק או חשד להיתכנות קיומם של חיידקי ליגיונלה יש לבצע בדיקות תקופתיות על ידי דוגמים מוסמכים מטעם החברה ומטעם משרד הבריאות לבדיקות מאגרים ומקורות של מי שתייה, מי בריכות שחייה, ג'קוזי, מקוואות וכל מקור מים שאנשים באים עמו במגע.