בקרת איכות מזון

בקרת איכות מזון


חשיבותה של בקרת איכות מזון  בקרת איכות מזון

אבטחת האיכות בתעשיית המזון הינו תחום שהתחוללה בו מהפיכה בעשורים האחרונים. תחילתו האבולוציוני של השינוי התפיסתי הנוגע לאיכות המזון המגיע אל הצרכן נטוע אי שם בשנות השישים של המאה שעברה, כאשר מעבדות של NASA וצבא ארה"ב פיתחו גישה שיטתית ((HACCP המושתתת על שבעה עקרונות המתייחסים אל בקרת איכות מזון, כל זאת על מנת לספק מענה שהינו בטוח
ב-100% בכל הקשור למזונם של האסטרונאוטים בעת שהותם בחלל. עד אז, נהוג היה לבחון מדגמית מוצרים סופיים בלבד, בעוד שכיום, על פי גישת ה-HACCP נבחנים ומנותחים כל הסיכונים האפשריים הכרוכים בתהליך הייצור במטרה להבטיח שמתקיימים כל התנאים הנדרשים לתוצר סופי בטוח בהיבט הבריאותי.


בקרת איכות מזון ועקרונות ה- HACCP

עקרונות ה- HACCPהינם עקרונות מנחים בכל הקשור לתהליך בקרת איכות מזון, כשלאחר פרסומם זכו העקרונות הללו להסכמה בינלאומית, והפכו את התקן לנפוץ ביותר ברחבי העולם בתחום המזון הבטוח. העקרונות כוללים ביצוע סקרי סיכונים שיטתיים ומדעיים, על מנת לאתר נקודות בקרה קריטיות בתהליכי הייצור. התקן מגדיר גבולות קריטיים בנקודות הבקרה, כאשר ממצאים אשר סוטים מהגבולות הקריטיים שנקבעו מחייבים נקיטת פעולות לתיקון הליקויים שנתגלו. תהליך בקרת איכותו של המזון מחייב קביעת נהלים מוקדמים לשם אימות האפקטיביות של תהליך הבקרה. עקרונות ה- HACCP
מגובים באמצעות התקן הבינלאומי לבטיחות המזון ה- .ISO 9000:2000 


חברת ביולב- מחלקת בטיחות המזון
בקרת איכות מזון כוללת את כל הפעילויות הנוגעות אל "שרשרת המזון" החל משלבי הגידול של התוצרת החקלאית וגידול בעלי חיים לצורכי מאכל, דרך ייצור חומרי הגלם ואריזת המזון וכלה בשלבי האחסון, השינוע, ההנחה על המדפים ומכירת המוצר המוגמר ללקוח. חברת ביולב הינה החברה המובילה כיום בתחום שירותי בטיחות המזון, ומספקת מטריה רחבה של שירותים הכוללים את כל האספקטים הנוגעים אל בטיחות המוצר. החברה פועלת מעל לארבעה עשורים ובעלת מעבדות מזון וכימיה מתקדמות, מחלקת פיתוח וייצור כימיקלים למעבדות, מחלקת בקרת בטיחות מזון, מחלקת תכנון מטבחים ורישוי עסקים. בין לקוחותיה של החברה נמנים משרד ראש הממשלה, כנסת ישראל, משרד הביטחון, חברת חשמל, אל על, בתי מלון, רשתות מזון, מסעדות ועוד. את המוניטין הרב רכשה החברה בזכות השירות המקצועי, האמינות, הידע והאמצעים הטכנולוגיים המתקדמים בתחום.