כל מזון המיוצר בישראל או המיובא לכאן נמצא תחת פיקוחו של שירות המזון הארצי, המהווה את הסמכות העליונה בכל הנוגע לקביעת מדיניות בתחום המזון. שירות המזון הארצי פועל במגוון רחב של תחומים כגון הכנת תקנים, תקנות, הנחיות וצווים, וכן קביעת שיטות פיקוח ויישומן במהלך ייצור ושווק מזון, בדיקות איכות לאבטחת מזון בטיחותי, אותנטי ואיכותי לצרכנים, פיקוח על מפעלי מזון, הובלת מזון ועסקי מזון וכדומה.
אחת מן הגישות שאומצו מטעם שירות המזון הארצי היא ה- ,HACCPגישה המושתתת על שבעה עקרונות לצורך בקרת בטיחות מזון. גישה זו נועדה לאפיין, לזהות ולנתח את כל הסיכונים העשויים להתחולל בכל שלב של תהליך הייצור של המזון, תוך הגדרת מיקומם האפשרי של "נקודות הסיכון".
הגדרת מוקדי סיכון אפשריים מאפשרת את הצבתם של אמצעי בקרה בנקודות הללו, לרבות עריכת בדיקות איכות, לצורך מניעת כל אפשרות של זיהומים ביולוגים, פיזיים או כימיים החל מהשלבים ההתחלתיים של הגידול החקלאי ועיבודו בקו הייצור, וכלה בשלב המוצר המוגמר אשר מגיע אל מדפי המרכולים או צלחתם של הצרכנים.
השיטה פותחה באמצע המאה ה-20 עבור תכנית החלל האמריקאית על מנת להבטיח לאסטרונאוטים מזון בטוח לחלוטין, והועתקה במרוצת השנים גם אל השווקים האזרחיים של המדינות המפותחות. עד אז נהוג היה לבדוק באופן מדגמי את המוצרים הסופיים בלבד מבלי לרדת אל שורש הבעיה ולנתח סיכונים בתהליך הייצור להבטחת התנאים האופטימאליים לתוצר הסופי בטוח.
אחת מן החברות המובילות בישראל בתחום בטיחות המזון היא חברת ביולב בע"מ, שמעבדותיה הינן מן המעבדות המתקדמות ביותר בארץ, ופועלות כבר מעל לארבעים שנים.
המעבדות למיקרוביולוגיה מוכרות ומוסמכות מטעם משרד הבריאות והרשות הלאומית להסמכת מעבדות, ומעניקות מעטפת רחבה של שירותים מתקדמים למגוון לקוחות רחב כגון משרד הביטחון, צה"ל, מפעלי מזון מובילים, חברות תעופה, רשתות בתי קפה, רשתות בתי מלון ועוד.
שירותי המעבדות כוללים הקמת מערך בדיקות איכות סדירות לצורך אבטחת ובטיחותו של המזון, בדיקות מיקרוביאליות בהתאם לתקנים ודרישות משרד הבריאות, וכן בדיקת מזון אשר נחשד בגרימה להרעלה, בדיקת חיי מדף וערכים תזונתיים לסימון המזון בהתאם לתקן 1145 וכדומה. כמו כן מוסמכות מעבדות ביולב לבדיקות מי שתייה, מי נופש ומי בריכות כשהדיגום מיושם על ידי דוגמים מוסמכים מטעם משרד הבריאות.
חטיבת HACCP
02-5841176
merav@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | 02-5841176 | | merav@biolab-chemicals.com |