תכנון מטבחים לעסקים מצליחים

תכנון מטבחים לעסקים מצליחים


בית עסק, או בית מלון  אשר רוצה לשפר מטבח קיים או עתיד לבנות מטבח חדש, מחויב בתכנון מקדים, תוך התחשבות בצרכי העסק ודרישות החוק. תכנון מטבחים הינו עסק מורכב, משום שיש לקחת בחשבון פרמטרים רבים בתהליך התכנון והבנייה. כל עוד תהליך בניית המטבח בבית העסק מתחשב ולוקח בחשבון את כל הפרמטריים, הינכם יכולים להיות סמוכים ובטוחים כי העבודה בוצעה בשלמותה, אך מספיק שפסחתם על קריטריון אחד מכלל הקריטריונים, אתם מסכנים את הצלחת בית העסק.

 

כל עסקי המזון ללא יוצא מן הכלל, מחויבים לקבל אישור מטעם משרד הבריאות לשם קבלת רישיון עסק. משרד הבריאות מורידים הנחיות ברורות ותקנות בהן עליכם לעמוד ועל מנת שלא תבנו מטבח שלא עומד בתקנות אלו, אנחנו נבנה עבורכם תוכניות אדריכליות, שיוגשו בטרם עת לרשויות ולמשרד הבריאות ויקבלו אישור עוד טרם תחילת עבודת הבנייה.

 

תכנון מטבחים על ידי מומחים


מטבח בבית העסק עתיד לענות על צרכי העסק ועל כן, לאחר שעמדנו בכל תקנות משרד הבריאות, וקבלנו חוות דעת מקדמית, נעמוד על טיב העבודה ונתכנן עבורכם מטבח יעיל ואופטימאלי ביחס לחלל המטבח בבית העסק. תכנון מטבחים מאפשר לכם עבודה נוחה, יעילה ובטיחותית לטווח ארוך, בכל שלבי הכנת המזון והגשתו.


במהלך תכנון המטבח, אנו שמים דגש על מקסום התועלת מהנכס הקיים, כדי שההשקעה שלכם היום תשתלם גם בעתיד. צוות המקצוענים, ילוו אתכם משלב בחירת הנכס והתאמתו לצרכי העסק דרישת החוק, ועד שלבי התכנון המגוונים לכל אורך ההקמה. חשוב שתדעו שכל בית עסק הקשור לייצור ו\או ממכר מזון או שיש לו זיקה כלשהי אל תחום המזון, מחויב בעמידה במכלול גדול תנאים מקדימים וכן בנקיטה בסדרת מהלכים שונים, לצורך קבלת או חידוש הרישיון להפעלת בית עסק מהרשות המקומית כמו גם מהגורמים הממסדיים הרלוונטיים.

 

המומחים מבית חברת ביולב בע"מ מציינים שחלק לא מבוטל מהתנאים המקדימים מתייחסים לנושא הנוגע לתכנון מטבחים, החל מהתאמתו של הנכס להפעלת בית העסק על פי חוקי התכנון והבנייה וכלה בתקנות והוראות הקשורות להיבט ההנדסי, ולהיבטים התברואתיים, התפעוליים והקולינריים, וחשוב לפנות ולברר כל זאת באגף לרישוי עסקים שברשות המקומית עוד בטרם רכישתו, שכירתו או שיפוצו של בית האוכל.

 

חשיבות קבלת המידע המוקדם על תהליך הרישוי

מחברת ביולב מסבירים שהבירור המקדים חיוני ונחוץ הן כדי לוודא שהנכס אכן תואם את השימוש המותר והן על מנת לקבל מידע מוקדם על תהליך הרישוי, על אופן הגשתה של תכנית העסק, וכן על הדרישות והמגבלות מצד גורמי רישוי שונים בהתאם לסוג העסק.

 

הצווים והתקנות שפרסם משרד הבריאות בכל הנוגע לתכנון מטבחים הם במטרה להבטיח שכל המזון שהציבור צורך מיוצר בתהליך המפחית את הסיכון לתחלואה מגורמים פיזיים, גורמים כימיים ומיקרוביאליים למיניהם שעלולים להימצא במזון, לחדור אליו באחד משלבי ההכנה, ו\או להתפתח בסביבת עבודה אשר אינה עומדת בתנאים הנדרשים ועשויה לפתוח פתח למכלול רחב של ליקויים תברואתיים כאלו ואחרים.

 

תקנות המבוססות על סטנדרטים שקבע ארגון הבריאות העולמי

התקנות המתייחסות לתכנון מטבחים תקפות לגבי כל בית עסק שבו מייצרים, מאחסנים, מכינים או מוכרים מאכלים ו\או משקאות, לרבות בתי קפה, מסעדות, שירותי קייטרינג, מזנונים, כמו גם גני אירועים, אולמי שמחות ועסקי אירוח שמספקים, בין השאר, מזון לאוכלוסיה.

 

מחברת ביולב מוסיפים שהתקנות מסוימות מבוססות על הסטנדרטים שקבע ארגון הבריאות העולמי, והן חולשות על מגוון רחב היקף של תחומים ונושאים שונים, שחלק עשויים להיתפס כשוליים וזניחים ביותר עבור כל מי שאינו מתמצא ובקיא בתחום.

 

תקנות אחרות מתייחסות לגודל השטח וחלוקת החלל הפנימית במבנה, לרבות דרישות הנוגעות לסוג החיפוי והריצוף, גובה הקירות המינימלי, חדר שירותים, הנגשה לנכים וכן הלאה. מאחר וכל חריגה מהתקנות הללו לעיכוב או דחיית הבקשה לרישיון עסק, מומלץ להסתייע החל מהשלבים הראשונים בחברה המתמחה בתחום ובקיאה הלכה למעשה בכל הדרישות ופרשנויות החוק.

 

מקסום תוצאות


בניית המטבח כאמור עתידה לענות על דרישות החוק, אך היא מחייבת התחשבות יתרה בצרכי העסק מהפרט הקטן ביותר  ועד הפרטים הגדולים. השרות לו תזכו יכלול: תכנון מטבחים גדולים וקטנים וטיפול מקצועי באישור התוכנית אל מול משרד הבריאות, רישוי עסקים ושירותי המזון. הגשת תוכנית עבודה שתציג את פעילות המטבח, אזורי אחסון ואישורם, תכנון חדרי קירור במידת הצורך, תכנון אזור חלוקה ועוד. אם גם אתם זקוקים לתכנון מטבח בבית העסק שלכם, אל תתפשרו על הפחות מהטוב ביותר וצרו קשר.