בעידן הנוכחי הולכת ומוטמעת ההבנה בקרב ציבור הצרכנים שיישנה אמנם חשיבות רבה לטעמו של המזון, אך בו בזמן מתקיימת גם חשיבות בלתי מתפשרת בכל הנוגע למרכיביו התזונתיים של המזון, בטיחותו ואיכותו.
מודעותם המתחזקת של הצרכנים אל התחום על כל היבטים התזונתיים, הבטיחותיים והבריאותיים מהווה נדבך חשוב אשר מתווה את הכיוון ומשפיעה באופן גורף על תעשיית המזון כולה. האחריות על בדיקות איכות כמו גם הפיקוח על המזון בישראל נמצאים תחת סמכותם של משרד הבריאות ומשרד החקלאות, ותפקידן של הרשויות המקומיות הוא להבטיח את אכיפת הפיקוח על המזון.
משרד הבריאות כולל ארבע מחלקות האמונות על מערך בטיחותו ואיכותו של המזון, שהן המחלקה לבריאות הסביבה, שירות המזון הארצי, המחלקה למעבדות בריאות הציבור והמחלקה לתזונה, האחראיות לבקרת איכות ופיקוח התברואתי של עסקי מזון ובתי האוכל.
הטמעת המחויבות ליישום בדיקות איכות באמצעות פיקוח ובקרה עצמיים בקרב יצרני המזון, היבואנים והמשווקים מהווה את אחד מיעדיו האסטרטגיים של שירות המזון הארצי, הפועל ליצירת מנגנון אכיפה יעיל, סמכותי ומרתיע להתוויית המדיניות והבטחת העמידה בכל הסטנדרטים שהציב המשרד.
האכיפה כוללת מגוון תחומים כגון הדרכה והכשרת צוותים מקצועיים, התאמה ייעודית של מטבחים אל תקנים, נטילת דגימות מזון לבדיקות כימיות ומיקרוביאליות, ניתוח ממצאים ומתן ייעוץ לתיקון הליקויים.
אחת מהגישות שאומצו על ידי שירות המזון הארצי היא גישת ה- ,HACCP הנשענת על שבעה עקרונות לבקרת הבטיחות ואיכות המזון. גישה זו מאפיינת ומנתחת את כל הסיכונים האפשריים בכל שלבי תהליך ייצור המזון, ומגדירה את המיקום הפוטנציאלי של כל "נקודות הסיכון".
לצורך אבטחת איכות או הבטחת איכות, החברה המובילה בישראל בתחום בטיחות המזון היא ביולב בע"מ, אשר פועלת בשוק מעל לארבעים שנה, ומעניקה מעטפת רחבה של שירותים כגון בדיקות איכות ובדיקות מיקרוביאליות המותאמות לדרישותיו של משרד הבריאות, בדיקת ערכים תזונתיים וחיי מדף על פי תקן 1145, וכן בדיקות מזון אשר נחשד בגרימת הרעלה וסיוע בהקמת מערך של בדיקות סדירות.
מעבדותיה של החברה הינן מן המתקדמות בארץ, ומוכרות מטעם הרשות הלאומית להסמכת מעבדות ומשרד הבריאות. חברת ביולב משרתת מגוון רחב של לקוחות כגון חברת חשמל, צה"ל ומשרד הביטחון, רשתות של בתי מלון, חברות תעופה ומפעלי מזון מובילים ומסעדות ובתי קפה רבים.
חטיבת HACCP
02-5841176
merav@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | 02-5841176 | | merav@biolab-chemicals.com |