חוק רישוי עסק קובע שבתי אוכל, עסקים לממכר מזון וקייטרינג מחויבים ברישיון עסק לצורך הפעלתם. אנשי הצוות המקצועי מבית חברת ביולב מסבירים שהדבר נועד להגנה על הצרכנים מפני מזון מקולקל או פגום ולמנוע תחלואה ונזק תברואתי וסביבתי.
לפיכך, נדרשים בעלי עסקים מענפי המזון לעבור הליך פרוצדורלי של בדיקות ואישורים ברשויות המקומיות, ובמידה ונמצא שבית העסק אכן עומד בכל התקנות, הדרישות והתנאים, רק אז הוא מקבל את רישיון העסק ורשאי להתחיל לפעול.
ואולם, המציאות מלמדת שרבים בעלי העסקים נוהגים להתחיל בהליכי הרישוי בסמוך למועד המתוכנן לפתיחת בית העסק, אך מאחר ומדובר בהליך ביורוקרטי סבוך וממושך, עלול להיווצר מצב שבו פועל בית העסק ללא רישיון.
היוועצות באנשי מקצוע המתמחים ברישוי עסק מתחום המזון
מחברת ביולב מדגישים שמדובר בעבירה פלילית שדינה על פי רוב סגירת בית העסק בתוספת של קנס כספי כבד. יחד עם זאת, ניתן בהחלט להימנע מתרחישים מסוג זה על ידי היוועצות באנשי מקצוע המתמחים בתחום רישוי עסקים עוד בטרם רכישתו או שכירתו של הנכס המיועד לשמש את בית העסק, זאת במטרה להבטיח שניתן על פי חוק לעשות שימוש בנכס לצורך זה, מה שיכול למנוע מלכתחילה סיבוכים מיותרים.
כמו כן, מוטב להתחיל בהליכים לקבלת רישיון עסק פרק זמן סביר מהמועד המתוכנן לפתיחת העסק. ההליך לרישיון עסק עבור בתי עסק מתחום המזון (בהם אולמות אירועים, בתי קפה, מסעדות, דוכני פלאפל, מאפיות, פיצריות וכדומה) מתחיל בהגשת בקשה לוועדה לרישיון עסק של המועצה המקומית.
הגשת הבקשה בצירוף תכנית עסקית מפורטת התואמת לתב"ע העירונית
על פי חוק לרישיון עסק, יש להגיש את הבקשה לקבלת רישיון עסק בצירוף תכנית עסקית מפורטת התואמת לתב"ע העירונית (תכנית בניין עיר) וכוללת, בין השאר, את שרטוט בית העסק, לרבות ציון ייעוד ומידות של כל אחד מהחללים במבנה, סימון מיקום המתקנים הסניטריים, המתקנים לסילוק אשפה, מערכת הניקוז ופתחי האוורור של המבנה, כמו גם פירוט חיפוי הקירות, סידור הריהוט וכן הלאה.
המאפיינים ההנדסיים הללו מחויבים בעמידה בתקנות נוקשות וקפדניות שנבדקות על ידי הרשות המקומית וגופים ממסדיים שונים כדוגמת משרד הבריאות, המשרד להגנת הסביבה, המשטרה, רשות הכבאות וההצלה וכן הלאה. על מנת לצלוח את התהליך הביורוקרטי בזמן המינימלי, ללא טעויות ובאופן מיטבי, מומלץ, כאמור, להסתייע בחברה מקצועית המתמחה ברישויון עסק מתחום המזון.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |