החוק לרישוי עסקים קובע שכול מי שמתעתד לפתוח עסק בתחומי המזון או בריאות הציבור (כמו לדוגמה מסעדות, מרכולים, בתי מלון, גני אירועים, בריכות שחיה, מקוואות, מועדוני בריאות, מתקנים לטיפול במי שתייה וכן הלאה), נדרש להגיש בקשה לרישיון עסק ברשות המקומית שבתחומה עתיד לשכון בית העסק, תוך כדי התנהלות מול נותני אישור וגופי רישוי עירוניים וממשלתיים.
אנשי הצוות המקצועי מבית חברת ביולב מסבירים שהחוק נועד להסדרת מערכת הכללים למתן רישוי עסקים עבור כל סוגי העיסוקים, לרבות עיסוקים עם זיקה כלשהי לתחומי המזון ובריאות הציבור. יצוין שהפעלת בית עסק ללא רישיון בר תוקף או היתר זמני היא עבירה על החוק שהעונשין עליה עשוי לנוע מהטלת צו לסגירת בית העסק וקנסות כבדים ועד למאסר בפועל.
ראוי להבהיר שעצם הגשת בקשה לקבלת רישיון עסק, אין בה בכדי להוות גושפנקה לפתיחת בית העסק ולהתחלה בפעילות יצרנית. מנגד, הליך הרישוי עסקים ידוע כמורכב וממושך, ובפרט כשמדובר בעיסוק הנוגע לתחומי המזון ובריאות הציבור, שכן ההיתר מותנה בעמידה בתקנות, דרישות והוראות רבות, שחלקן מוגדרות ככלליות ואחרות נקבעות בהתאמה לסווג העסק.
לזה יש להוסיף את העובדה שההליך עצמו אינו מסתכם בבדיקה של הניירת בלבד, אלא כרוך, בין השאר, בדיקות קפדניות בשטח כדי לוודא עמידה בתקנות ובהוראות. הבדיקות נערכות הן מצד גופי הרישוי המוניציפליים (כדוגמת האגף לרישוי עסקים ותכנון הנדסי, אגף התברואה, המחלקה לביקורת עסקים וכן הלאה), והן מצד נותני אישור ממשלתיים (בהם משרד הבריאות, משרד החקלאות, המשרד לאיכות הסביבה, רשות הכבאות וההצלה, משטרת ישראל ועוד).
הניסיון מלמד שמוטב להיוועץ בחברה המתמחה ברישוי עסקים עוד בטרם רכישתו או שכירתו של הנכס הפוטנציאלי, זאת כדי להבטיח שהעסק אכן תואם את תכנית בניין עיר (תב"ע) שחלה על המקום ולברר בנוגע למגבלות או התניות הקיימות במדיניות העירונית במקום. השלב הראשון בהליך הרישוי לעסקים מתחיל בהגשת בקשה למידע מקדמי באתר העירוני.
לאחר שהפונה מקבל הנחיות מוקדמות (באופן מקוון) להליך הרישוי, עליו להכין תכנית עסק המבוססת על המידע המקדמי ודרישות גורמי הרישוי. התכנית נעשית על ידי מגיש מקצועי מטעמו של בעל העסק ומוגשת לגורמי הרישוי בצירוף מסמכים נלווים. גורמי הרישוי בוחנים את הבקשה ומקבלים החלטה האם לסרב או לאשר את הבקשה ובאילו תנאים.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |