חולמים לפתוח מסעדה? בית קפה? לעתים קרובות קורה שבתי אוכל אינם מודעים במהלך הקמתם לחשיבות הרבה שבהעסקתו של יועץ רישוי המתמחה בתכנון מטבחים, ומגלים לאחר מכן שהם אינם עומדים בתקנים לצורך קבלת רישיון לעסק. בנסיבות הללו, הם נאלצים לערוך שינויים מבניים או לחלופין לנסות ולאלתר פתרונות יצירתיים המאפשרים להם לעמוד בדרישות.
מחברת ביולב שמתמחה בענף בטיחות המזון ונחשבת לאחת מהחברות הוותיקות והמובילות בתחום, מסבירים שהשינויים הללו עשויים להסתכם בהוצאות כספיות משמעותיות ובעיכובים מיותרים, לפיכך חשוב להסתייע בשירותיו של יועץ רישוי מומחה הבקיא בתחום החקיקה ושולט בכל התקנות הנדרשות לשם קבלת רישיון לעסק. התהליך כרוך בהגשת בקשה שאליה מצורפים מגוון מסמכים לקבלת אישורים מגופים שונים.
יישנם כמה גופים שעסקים טעוני רישוי נדרשים לקבל את אישורם לצורך הפעלתם, בהם משרד הבריאות, משרד החקלאות, משטרת ישראל, הרשות לכבאות והצלה, המשרד לאיכות הסביבה, וכן הלאה, זאת בהתאם לסוג בית העסק.
תכנון מטבחים מחייב גם אישורים של גופים הפועלים בחסות הרשות המוניציפלית כמו הוועדה לתכנון ובניה, יחידת הנדסה, אגפי המים, הביוב, התברואה ועוד. החוקים, הצווים והתקנות שהוציא משרד הבריאות נועדו להבטיח שהמזון שהציבור צורך, אכן מיוצר בתהליך שמצמצם באופן מרבי את הסיכון לתחלואה כתוצאה מזיהום מיקרוביאלי ו\או כימי בכל אחד משלבי ההכנה.
מחברת ביולב מציינים שבמקרים רבים עשוי הגורם המזהם להימצא כבר במזון הגולמי או להתפתח בעקבות סביבת עבודה בלתי מותאמת, מה שעלול להוביל למגוון רחב של ליקויים תברואתיים.
התקנות שנוגעות לתכנון מטבחים תקפות לגבי כל בתי העסק המכינים ו\או מציעים מזון ומשקאות, בהם מסעדות, מרכולים, בתי קפה, שירותי קייטרינג, כמו גם גני אירועים, אולמי שמחות ועסקי אירוח שמספקים מזון לאוכלוסיה.
חלק מהצווים והתקנות מבוססים על הסטנדרטים שקבע ארגון הבריאות העולמי לשמירה על איכות המזון ואיכות חומרי הגלם, בעוד שתקנות אחרות מתייחסות להתאמתו של המקום לאופיו של בית העסק מבחינת גודל השטח, חלוקת החלל הפנימית, סוג הריצוף וחיפויי הקירות.
כמו כן ישנן תקנות בנוגע למיזוג האוויר, לשירותים, לאשפה, ההנגשה לנכים ועוד. בכל הקשור לתכנון מטבחים, מומלץ, כאמור, להסתייע בשירותיו של יועץ רישוי מקצועי ומנוסה, שבקיא ושולט הלכה למעשה בכל דרישות החוק על כל פרשנויותיו.
חטיבת HACCP
02-5841176
merav@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | 02-5841176 | | merav@biolab-chemicals.com |