מים הם מקור לזיהומים ומחלות, אך לא כך אם מטפלים בהם כראוי ומבצעים את כל הבדיקות הנדרשות על בסיס קבוע בהתאם לתקנות שרותי בריאות הציבור. בכל מאגר מים, (בין אם זהו מאגר מי השתייה, הבריכה בה אתם מתרחצים ועוד), יש לבצע בדיקות מקיפות אשר יקבעו את איכות המים. מעבדות מים, מספקות שירות מקצועי ומהימן לבדיקות איכות המים במקורות השונים, בין אם אלו מאגרי מי שתייה, מקוואות, מי הים ועוד.
תפקידן של מעבדות מים הוא לפקח על איכות המים באמצעות בדיקות שונות הכוללות בדיקות כימיות ומיקרוביולוגיות. הבדיקות מבוצעות במאגרי מים בכל עיר, עיירה, מושב או קיבוץ בארץ, בבריכות עירוניות, מקוואות, ג'קוזי, מי ים, ומוסדות ציבוריים ופרטיים כאחד.
במהלך הבדיקה שולחת המעבדה צוות דוגמים מקצועי, אשר דוגם את מקור המים ומוביל היישר אל המעבדה דגימות רלוונטיות. כל עוד נמצאו בבדיקות סכנות לרווחת הציבור, מעבירה המעבדה את תוצאותיה והמלצותיה לשם טיפול מיידי בבעיה שאובחנה, לרווחת הציבור ובריאותו.
מעבדות המים מוכרות על ידי משרד הבריאות ומוסמכות על ידי הרשות הלאומית להסמכת מעבדות לבדיקת מי השתייה, מי בריכות ומי נופש.
הדוגמים המועסקים במעבדות, הינם דוגמים מקצועיים ומוסמכים על ידי משרד הבריאות וכל אחד מצוות העובדים נבחר בקפידה ובמקצועיות חסרת פשרות.
אם כאזרחים הגעתם לבריכה בה המים לא נראים לכם צלולים ונקיים, הינכם בהחלט רשאים לבקש לראות האם נלקחו מהם דגימות מטעם מעבדות מים מוכרות ומוסמכות ולברר מהן תוצאות הדגימות, בכדי שתוכלו להשתמש במים אלו ללא חשש (כך גם לגבי מי שתייה, מקוואות, ג'קוזי ועוד).
במקרים של חשש לזיהומים במקורות מים, דברים אשר ידועים למי שעברו השכלה גם בתחומים כגון לימודי וטרינריה, שולחת המעבדה את תוצאותיה תוך מספר שעות בודדות, על מנת למנוע נזקים עתידיים לציבור הרחב. השרות מוענק לרשויות מקומיות, מוסדות ציבוריים (בתי חולים , אוניברסיטאות ועוד) רשתות בתי המלון,מפעלים ועוד, וכל זאת כדי לשמור על בריאות הציבור.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |