תהליך הקמתם של בית קפה, מסעדה, מזנון, חברת קייטרינג או כל סוג של בית אוכל מחויב בתכנון מקדים של פרמטרים רבים החל מגיבוש הקונספט, בניית תכנית עסקית ואיתור המיקום המתאים, דרך השגת מקורות מימון, אדריכלות ועיצוב פנים וכלה במערך התפעולי והשירות, לרבות תכנון המטבח והכשרת כוח האדם והדרכתו. תכנון מסעדה כרוך גם בתהליך בירוקראטי מורכב של הוצאת רישיון לעסק והגשת תוכניות, מסמכים ונספחים במשרד הבריאות ובאגף הרישוי לעסקים ברשויות השונות. תכנון החלל הפנימי של המטבח מצריך אף הוא אישורים מטעם משרד הבריאות המעידים על תקינות הברזים והכיורים, יצירת חיץ בין האזור אשר יוחד לשטיפת הכלים לבין אזור הכנת המזון, שמירה על מעברים פנויים בתוככי המטבח, חיפוי קירות המטבח ועוד.
על פי חוק, במהלך תכנון מסעדה יש להגיש באגף רישוי עסקים בקשה לרישיון אשר כוללת תוכנית עסקית לרבות מפרטים הנדסיים של בית האוכל, מתקנים סניטריים, חיפוי קירות, מתקני טיהור אוויר וסילוק ריחות, ריהוט, סידורי בישול, וכן מפרט לחיבור תשתית הביוב ומתקן מפריד שומנים אל רשת הביוב העירונית, מתקנים וציוד בישול וכדומה. בנוסף נדרש בית העסק להציג תרשימי מגרש וסביבה, תכנית מתאר מפורטת של המטבח, תכנית בטיחות אשר הוחתמה על ידי מהנדס בטיחות ותרשימים המעידים כי התכניות עומדות בכל התקנים הנדרשים כגון גובה החדרים, חומרי הגלם מהם נבנו קירות ורצפת המסעדה, ציפוי הדלתות, עוצמת התאורה ופרטים נוספים, המצטיירים לכאורה כשוליים אך העשויים להוות מכשול בדרך לקבלת הרישיון המיוחל.
תכנון מסעדה מחייב הסתייעות בבעלי מקצוע מיומנים שכן מדור המטבח מהווה יחידה פונקציונאלית ומרכז פעילותה של המסעדה. החברה המובילה בענף בטיחות המזון היא חברת ביולב בעלת המוניטין שנרכש במהלך פעילות ענפה ורבת השנים בתחום המזון, המלונאות ההסעדה, אשר ליוותה ומלווה בתי עסק רבים באמצעות מיטב אנשי המקצוע החל משלב התכנון ועד לשלבי בקרת האיכות. הליווי כולל מעטפת של שירותים כגון תכנון המטבח, ליווי בשלבי תהליך הוצאת הרישיון לבית העסק, מתן סיוע ופיתרונות מול משרד הבריאות, הכנה והגשת התוכניות לרשויות השונות, התאמת המטבח והסידור פנימי אל מהות העסק ועד לשלבי בקרת המוצר והתהליכים במעבדות מתקדמות. תכנון יעיל החל משלב היזמות, והסתייעות באנשי מקצוע מומחים ובעלי ניסיון יבטיחו את מקסום התוצאות והצלחתו של בית העסק בהמשך הדרך.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |