בחבר ביולב מחלקת רישוי עסקים המלווה את הלקוח בכל השלבים הכרוכים בתהליך עד לקבלת רישיון עסק ורישיון יצרן.
פתרונות ועזרה בהתנהלות מול הרשויות ומשרד הבריאות.
הכנת והגשת תוכניות למשרד הבריאות ולרישוי עסקים ברשויות.
קבלת אישור מקדמי ממשרד הבריאות.
ליווי וייעוץ בתהליכי שינוי מהות עסק, סידור פנימי והתאמת המטבח לפעילות הרצויה על ידי בעל העסק.
על פי סעיף 1 (א) לחוק רישוי עסקים, רשאי שר הפנים להגדיר בצווים עיסוקים טעוני רישוי, זאת כדי להבטיח קיום של מספר מטרות, כולן או מקצתן, בהן שמירה על סביבה באיכות נאותה ומניעת מטרדים ומפגעים, שמירה על תנאי תברואה נאותים ובריאות הציבור, וכן מניעת סכנות העלולות להיגרם ממחלות של בעלי חיים או זיהום מקורות מים.
מטרות נוספות נועדו לשמור על בטיחותם של השוהים במקום העסק או בסביבתו, להגן על שלום הציבור מפני מקרי שוד והתפרצות, כמו גם קיום הדינים הנוגעים לתכנון בנייה וכבאות. רשימת העיסוקים טעוני הרישוי מחולקת ל- 10 קבוצות שונות והיא מפורסמת בטבלה מפורטת בתוספת לצו רישוי עסקים.
למשל, קבוצה מספר 1 מתמקדת בעיסוקים בתחום הבריאות, הרוקחות והקוסמטיקה, קבוצה מספר 2 כוללת עיסוקים בתחום הדלק והאנרגיה וכך הלאה, כשקבוצה מספר 4 מתייחסת לעיסוקים בתחום המזון דוגמת בתי אוכל (כגון מסעדות, ברים, בתי קפה, מזנונים, שירותי קייטרינג וכדומה), בתי קירור, מפעלי תעשייה לטיפול במזון גולמי ואריזתו, מקומות לממכר מזון ועוד.
אנשי הצוות המקצועי מבית חברת ביולב מסבירים שבטרם רכישה, השכרה ואו שיפוץ של בית עסק המופיע ברשימה זו, חשוב לפנות אל המחלקה לרישוי עסקים שברשות העירונית בה עתיד העסק להיפתח, לצורך קבלת מידע מקדמי הנוגע לתהליך הרישוי, דרישות העירייה ונותני אישור למיניהם מהעסק הספציפי, היתרים מיוחדים, אופן ההגשה של תכנית העסק וכיוצא בזה.
כבר בנקודת הזמן הזו, מומלץ להסתייע באנשי מקצוע המתמחים ברישוי עסקים, על מנת לבדוק ולוודא שאין בנכס הפוטנציאלי שימוש חורג, חריגות או עבירות בנייה, היסטוריה של צווי סגירה שיפוטיים, בעיות רישוי קודמות וכן הלאה, ולהכין תכנית לניהול בית העסק, על בסיס המידע המקדמי שהתקבל.
בשלב הבא נדרש היזם להגיש בקשה לרישיון עסק באמצעות המערכת המקוונת של מחלקת רישוי עסקים, זאת בצירוף המסמכים הנדרשים. לאחר קליטת הבקשה במערכת המקוונת, היא נבדקת על ידי מתאם המידע כדי לוודא שהועברה בצורה תקינה יחד עם כל המסמכים הרלוונטיים.
הבקשה מועברת לגופי רישוי עירוניים ונותני אישור ממשלתיים, כשכול אחד מהם בוחן את הבקשה בהתייחס למטרת הרישוי שעל אכיפתה הוא אמון. בסיום התהליך מתגבשת ההחלטה האם לדחות או לאשר את הבקשה, או להתנות את מתן הרישיון בתנאים מוקדמים.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |