בנושאים הקשורים קשר ישיר והדוק לבריאותם של בני אדם אין מקום לפשרות. הדברים אמורים להיות ברורים וחד משמעיים, שאינם ניתנים לפרשנויות שונות. נושא הוראות בטיחות במטבחים מהווה דוגמה מובהקת לנושא שכל עמימות לגביו בלתי מקובלת ובלתי נסבלת.
על מנת לוודא ולהבטיח כי חברה המייצרת או מגישה מזון פועלת בכפוף להוראות בטיחות מחייבות ומחמירות, עליה להיות מפוקחת ומבוקרת על ידי גוף מקצועי מוסמך, אשר הוא עצמו כפוף לתקני איכות, בטיחות ואבטחה מחייבים ומחמירים.
כאשר מי שמפקח על המזון הינה חברה ותיקה ומקצועית, כדוגמאת חברת ביולב, אשר עשרות חברות, בהן מהגדולות במשק, נהנות משירותיה, המפעילה מעבדות למיקרוביולוגיה שהוסמכו על ידי הרשות הלאומית להסמכת מעבדות ומאושרת על ידי משרד הבריאות, אתם ודאי בידיים טובות.
כאשר אנחנו נדרשים לנושא הוראות הבטיחות במטבחים אנחנו מתכוונים למערך הכולל של בדיקות קבועות וסדירות של בטיחות המזון ואבטחתו ושל אופן ביצוע העבודה במטבחים. בנושא בטיחות המזון יש לוודא כי הבטיחות תישמר בקפידה בכל שרשרת המזון של המסלול שאותו עובר המזון החל בייצורו וכלה ברגע שבו הוא נצרך. בטיחות המזון פירושה שמירה על תנאים היגייניים נאותים הנדרשים לשימורו. בטיחות המזון פירושה וידוא כי תנאי השינוע והאחסון שלו יאפשרו שמירה על הטמפרטורה הנדרשת לשימור איכותו טריותו - חמה או קרה; פירושה שהוא לא ייחשף למגע מזהמים פוטנציאליים.
הוראות בטיחות במטבחים אמורים להיות בבחינת התנ"ך של כל עובדיו, בבחינת - כזה ראה וקדש. הוראות הבטיחות מחייבות. הן חד משמעיות ולא נתונות לפירושים מקלים. שמירה אדוקה והדוקה על בטיחות מטבחים מהווה תנאי הכרחי לאישורו כספק מזון מוכר ולגיטימי.
תיק נהלי בטיחות למטבחים הכולל הוראות בטיחות במטבחים יימצא בכל מטבח מוסדי בכדי שישמש בסיס לכל תהליך העבודה וחומר לימוד הכרחי לעובדים. ספק אם יש תחום, שבו הקפדה על הוראות הבטיחות הינה כה קריטית כמו בתחום המזון.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |