מים נקיים הינם ערובה לחיים בריאים, ומשרד הבריאות חוקק מקבץ של תקנות וחוקים בתחום הנוגעים לבריאות העם. אחת הדרכים להבטחת איכותם של המים היא בדיקות מעבדה לאיתור וזיהוי נכון של חיידקים וזיהומים בקטריאליים במים, ואחת מאותן מעבדות מים המוכרות מטעם משרד הבריאות והמובילות בארץ היא ביולב בע"מ המספקת מעטפת של שירותים מתקדמים המותאמים לצרכיו של הלקוח, תמיכה וליווי.
חיידקים הינם אורגניזמים מיקרוסקופיים הנמצאים בכל מקום באוויר, באדמה, במים, בבעלי חיים ובצמחים, כשהלחות משמשת כמצע נוח להתרבותם. חלק מאותם האורגניזמים הינם מועילים וחיוניים להמשך קיומו של כדור הארץ והאנושות בפרט, בעוד שיישנם חיידקים אחרים, כמו חיידקי הסטאפילוקוקוס וחיידקי הקולי, שעשויים בנסיבות מסוימות להוביל למחלות ואף למוות.
בדיקת לגיונלה הינה אחת הבדיקות הנהוגות באותן מעבדות מים של חברת ביולב, כשהבדיקה כוללת מקורות מים שונים כגון מאגרי מי שתייה, בריכות שחייה, ג'קוזי, מערכות קירור, מערכות מיזוג אוויר וכדומה.
חיידקי הלגיונלה מהווים סכנה ממשית לבריאות הציבור, כשבקבוצת הסיכון נמצאים האוכלוסייה המבוגרת וכל בעלי מערכת חיסון הירודה. חיידקי הלגיונלה נמצאים באופן טבעי באגמים, נחלים ונהרות, וחודרים בריכוזים נמוכים אל מערכות אספקת המים. כיום מוכרים מעל לחמישים זנים של חיידקי הלגיונלה, כשמחציתם עשויים להוביל לתחלואה.
תקנות משרד הבריאות קובעות שחלה חובה על כל המוסדות הרפואיים, בתי האבות, בתי המלון ובתי ההארחה לערוך בדיקות להימצאות חיידק הלגיונלה על בסיס קבוע בהתאם לגודלם של המוסדות הללו.
חיידק הלגיונלה עשוי להוביל לשתי מחלות שהאחת קלה באופן יחסי ודמוית שפעת המכונה "קדחת הפונטיאק", בעוד האחרת מוכרת כ-"מחלת הלגיונרים" וקטלנית במיוחד, כשבמקרים קיצוניים היא עשויה להוביל אף למוות. תסמיני המחלה הם דלקת ריאות חריפה המלווה לעתים בשיעול, צמרמורות, שלשולים, בלבול, כאבי ראש וכאבי שרירים.
מעבדות מים מטעם החברה נמצאות בפריסה ארצית ומבצעות בדיקות לגיונלה ודיגום המים, תוך הקפדה על תוכניות לבקרת איכותם של המים על בסיס יומי להבטחת ממצאים מדויקים ואמינים עבור לקוחותיה.
שיטות הבדיקה של החברה הינן מחמירות במיוחד, והן הוסמכו מטעם הרשות להסמכת המעבדות ומוכרות על ידי משרד הבריאות.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |