אבטחת האיכות בתעשיית המזון הינו תחום שהתחוללה בו מהפיכה בעשורים האחרונים. תחילתו האבולוציוני של השינוי התפיסתי הנוגע לאיכות המזון המגיע אל הצרכן נטוע אי שם בשנות השישים של המאה שעברה, כאשר מעבדות של NASA וצבא ארה"ב פיתחו גישה שיטתית ((HACCP המושתתת על שבעה עקרונות המתייחסים אל בקרת איכות מזון, כל זאת על מנת לספק מענה שהינו בטוח
ב-100% בכל הקשור למזונם של האסטרונאוטים בעת שהותם בחלל. עד אז, נהוג היה לבחון מדגמית מוצרים סופיים בלבד, בעוד שכיום, על פי גישת ה-HACCP נבחנים ומנותחים כל הסיכונים האפשריים הכרוכים בתהליך הייצור במטרה להבטיח שמתקיימים כל התנאים הנדרשים לתוצר סופי בטוח בהיבט הבריאותי.
עקרונות ה- HACCP הינם עקרונות מנחים בכל הקשור לתהליך בקרת איכות מזון, כשלאחר פרסומם זכו העקרונות הללו להסכמה בינלאומית, והפכו את התקן לנפוץ ביותר ברחבי העולם בתחום המזון הבטוח. העקרונות כוללים ביצוע סקרי סיכונים שיטתיים ומדעיים, על מנת לאתר נקודות בקרה קריטיות בתהליכי הייצור. התקן מגדיר גבולות קריטיים בנקודות הבקרה, כאשר ממצאים אשר סוטים מהגבולות הקריטיים שנקבעו מחייבים נקיטת פעולות לתיקון הליקויים שנתגלו. תהליך בקרת איכותו של המזון מחייב קביעת נהלים מוקדמים לשם אימות האפקטיביות של תהליך הבקרה. עקרונות ה- HACCP
מגובים באמצעות התקן הבינלאומי לבטיחות המזון ה- .ISO 9000:2000
בקרת איכות מזון כוללת את כל הפעילויות הנוגעות אל "שרשרת המזון" החל משלבי הגידול של התוצרת החקלאית וגידול בעלי חיים לצורכי מאכל, דרך ייצור חומרי הגלם ואריזת המזון וכלה בשלבי האחסון, השינוע, ההנחה על המדפים ומכירת המוצר המוגמר ללקוח. חברת ביולב הינה החברה המובילה כיום בתחום שירותי בטיחות המזון, ומספקת מטריה רחבה של שירותים הכוללים את כל האספקטים הנוגעים אל בטיחות המוצר. החברה פועלת מעל לארבעה עשורים ובעלת מעבדות מזון וכימיה מתקדמות, מחלקת פיתוח וייצור כימיקלים למעבדות, מחלקת בקרת בטיחות מזון, מחלקת תכנון מטבחים ורישוי עסקים. בין לקוחותיה של החברה נמנים משרד ראש הממשלה, כנסת ישראל, משרד הביטחון, חברת חשמל, אל על, בתי מלון, רשתות מזון, מסעדות ועוד. את המוניטין הרב רכשה החברה בזכות השירות המקצועי, האמינות, הידע והאמצעים הטכנולוגיים המתקדמים בתחום.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |