תכנון מטבחים מסחריים הוא עסק לא פשוט כלל וכלל. בניגוד לתכנון של מטבח ביתי רגיל, כזה שצריך לקחת בחשבון מספר אנשים בודדים, מטבח מסחרי אמור לשרת מאות אם לא אלפי אנשים ומנות מדי יום, כך שיש להשקיע בו המון מחשבה והשקעה.
במידה וגם אתם עוסקים בעולם המסעדנות והמזון ורוצים להיות בטוחים שאתם מתכננים את המטבח העסקי שלכם בצורה הטובה ביותר, אנחנו מזמינים אתכם להמשיך לקרוא. אספנו עבורכם את הטיפים שיעזרו לכם לבצע את התהליך בקלות ובמהירות.
עוד לפני שאתם מתחילים לתכנן את המטבח החדש שלכם אתם חייבים לדאוג שיהיה ברשותכם רישיון עסק תקף שמאפשר לכם לעסוק בתחום.
כחלק מתהליך ההכנה לרישוי 4.2 א׳, עליכם לקבל אישורי פעילות ועבודה ממגוון רחב של גורמים, ביניהם מכבי האש, המשטרה, מחלקת הבינוי של העיר בה אתם עובדים ומשרד הבריאות. רק לאחר שתקבלו את כל האישורים הנדרשים כדאי להתחיל במלאכת הבנייה.
כל מי שעובד בעסקי המזון יודע: בטיחות מזון היא דבר שלא משחקים איתו ולא מעגלים איתו פינות, לכן השלב הראשון בתהליך תכנון מטבחים מוסדיים שלכם חייב להיות מוקדש לבטיחות.
וודאו שאתם מקדישים מקום למקררים ומקפיאים ראויים, שאתם מתכננים את הלהבות ומוקדי האש במרחק סביר ממקומות רגישים, שלעובדים שלכם יהיה מספיק מקום להסתובב במטבח ושיהיו לכם דרכים לאחסן סוגי מזון שונים בהתאם להנחיות של משרד הבריאות.
תכנון מטבחים מסחריים היא עבודה שלוקחת יותר מיום או יומיים לביצוע. יש המון גורמים שצריכים לקחת חלק במשימה והמון דברים שאתם אולי אפילו לא מעלים על דעתכם, בעיקר אם מעולם לא תכננתם מטבח מסחרי לפני כן.
מהסיבה הזו, ההמלצה שלנו היא לבצע את תהליך התכנון בצמוד לאיש מקצוע מנוסה או חברה המתמחה בתחום, חברת "ביולאב" העוסקת בבטיחות מזון ומים ולה מכשור מעבדה מתקדם שיוכלו להעניק לכם מהידע שלהם ולעזור לכם לתכנן את המטבח הטוב ביותר לעסק שלכם.
בסופו של דבר, עם כל הכבוד לאוכל, חשוב שתשקיעו גם בהרגשה של העובדים שלכם שמגיעים לעבודה בכל יום מחדש. תכנון מטבחים מסחריים צריך לשלב בתוכו גם סטייל, לגרום לעובדים ולעובדות להתרגש בכל בוקר שהם מגיעים למטבח ולגרום להם לרצות ולהתחיל לבשל.
אל תהססו להעביר מסר באמצעות העיצוב, כזה שממשיך את הקו העיצובי של המסעדה או של מקום ההסעדה שלכם, בכדי שגם העובדים ירגישו שיש מי שחשב עליהם בתהליך העיצוב.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |