יועץ מזון הינו בעל חשיבות מכרעת להצלחת העסק. תחלואה בעקבות מזון שאינו בטוח מהווה את אחת הבעיות המרכזיות בעולם המערבי, כשנתונים סטטיסטיים מראים כי תחלואה ותמותה כתוצאה של מזון שאינו ראוי הינו הגורם המרכזי לתחלואה ותמותה במדינות עולם שלישי רבות.
תפקידו של משרד הבריאות הוא לפקח על כך שהמזון שהציבור צורך אכן בטוח ונטול גורמי סיכון כימיים או מיקרוביאליים שעלולים להימצא במזון ולהוביל לתחלואה.
אי לכך הוציא משרד הבריאות מכלול רחב של תקנות וחוקים על מנת להבטיח תנאי תברואה נאותים בכל שרשרת המזון, ולכל מי שקשור או נושק לתעשיית המזון החל ממפעלים לייצור מזון ועסקים המספקים שירותי מזון כגון קייטרינג, מסעדות ומרכולים גדולים, וכלה בעסקי אירוח למיניהם, לרבות בתי מלון וצימרים וכן אולמות שמחה, גני אירועים, מטבחים מוסדיים וכדומה.
יועץ מזון אמון על מכלול רחב תהליכים וגורמים החל משלב הייעוץ הנוגע לתכנית האדריכלית ולתכנית הסניטרית של בית העסק ובחירת החלל האופטימאלי לעסק זה על פי סעיף 22 לתקנות התכנון והבנייה מטעם משרד הבריאות.
כמו כן אחראי היועץ לענייני מזון על בניית תוכנית המטבח אשר לוקחת בחשבון את כל הפרמטרים המאפשרים עבודה בטיחותית, יעילה ונוחה לאורך זמן, תוך שימת הדגש על מקסום התועלת מן הנכס הקיים לצורך ההבטחה שההשקעה תהייה משתלמת גם בטווח העתידי.
בנוסף, עוסק היועץ בהגשת התוכניות האדריכליות והסניטריות אל המחלקה המתאימה ברשות המקומית, בניית תיק נהלי בטיחות, ופיקוח על כל תהליך הכנת התשתיות והציוד והכנת המזון. תפקידו של יועץ מזון בא לידי ביטוי בהובלת כל התהליכים ומרכיבי הייצור הכרוכים בהפקת המזון משלב חומר הגלם ועד לשלב שבו הוא מגיע אל הצרכן.
בחירתו של יועץ מזון הינה אחת מן הבחירות שהינן הרות גורל להצלחתו של בית העסק לאורך זמן, וחשוב להקפיד על העסקתו של בעל מקצוע מוסמך ומיומן, המסוגל לבחון בעיניים מקצועיות את כל המרכיבים החיוניים להצלחתו של בית העסק, תוך פיתרונות יצירתיים המותאמים לצורכי העסק.
אחת החברות המובילות בתחום שירותי בטיחות המזון היא חברת ביולב בע"מ, אשר פועלת בתחום מעל לארבעים שנים ומעניקה מעטפת רחבה של שירותים מקצועיים שונים, החל משלב בחירת הנכס, תכנון המטבח והתאמתו של הנכס לדרישות החוק, וכלה בהכנת תוכניות מפרט והגשתן אל מחלקת רישוי עסקים מטעם משרד הבריאות והרשויות השונות.
כמו כן אחראית החברה להצמדתו של יועץ מזון מקצועי לליווי בית העסק בכל שלבי הקמתו והפעלתו, תוך מתן שירותי מעבדה לצורך בדיקות מיקרוביולוגיות ובדיקות נוספות במעבדות מתקדמות ומוסמכות מטעם משרד הבריאות.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |