אבטחת איכות המזון כחלק מדרישות החוק ותכתיבים מצד הלקוחות

 

בטיחות מזוןהמושג "אבטחת איכות" מתייחס אל איכותו של המזון במהלך צריכתו, כאשר נוכחותה של הסכנה במזון עשויה להתרחש בכל שלב ושלב בשרשרת המזון. על כן נהוג כיום בעולם המערבי לנקוט במכלול רחב של אמצעים לצורך אבטחת איכותו ובטיחותו של המזון לכל אורך שלבי השרשרת.

 

המיקוד בתחום ניהול בטיחותו של מזון מלווה בשנים האחרונות הן את תעשיית המזון והן את הארגונים המשיקים והמגמה כל העת הולכת ומתחזקת. את השינויים אשר חלו בדרישות היצרנים והספקים ניתן לזהות בכל ענפי ייצור המשקאות והמזון, וכן באריזות ראשוניות, תוצרת חקלאית טרייה וחומרי הגלם.

 

התחזקות המגמה בתחום אבטחת איכות המזון ובטיחותו נובעת, מחד, בעקבות דרישות החוק ותכתיבים מצד הרשויות גופים וארגונים נוספים בארה"ב ובמדינות הקהילה האירופית, ומאידך גם בעקבות תכתיבים מצד הלקוחות והרשתות הקמעונאיות.

 

 

אבטחת איכות המזון באמצעות התקן העולמי  ISO: 22000:2005


חידוד הדרישות לאחר מספר לא מבוטל של אירועי מזון שהתרחשו בשנים האחרונות הוביל לגיבוש תקן בינלאומי אחיד לצורך ניהול מערכת לאבטחת איכותו של המזון. מדובר בתקן העולמי  ISO: 22000:2005שאותו אימצו והטמיעו מדינות רבות בעולם.

 

תקן זה מורכב מדרישות תפעוליות וניהוליות מקיפות במטרה להבטיח את איכותם ובטיחותם של מוצרי המזון. התקן דן בניתוח וזיהוי גורמי סיכון בהתאם למתודולוגיה המקובלת של ה- HACCP וקביעת נהלים כאמצעי מנע יעילים באמצעות תכניות להבטחת יצור מזון בטוח, תקנים לניהול צוות בטיחות המזון ויצירת תקשורת פנים וחוץ אינטראקטיבית בין רשויות החוק לבין כל הגורמים בשרשרת המזון.

 

ביולב בע"מ- מעטפת רחבה של שירותי בטיחות מזון ומעבדות


העמידה בכל החוקים, התקנות והדרישות הנוגעות אל אבטחת איכות המזון בישראל מחייבת את כלל הארגונים בשרשרת המזון, שבכללם יצרני חומרי גלם, יצרני מזון ומשקאות, חקלאים, בתי אריזה, גופים ומרכזים לוגיסטיים המעניקים שירותי הובלה או אחסון, מסעדות, אולמות, שירותי קייטרינג וכדומה, וכן לארגונים וגופים המשיקים אל תעשיית המזון כגון יצרני ציוד, אריזות או חומרי ניקוי וחיטוי לתעשיית המזון.

 

אחת החברות המובילות בתחום אבטחת איכות מזון ובטיחותו היא חברת ביולב בע"מ אשר פועלת בתחום מעל ל-40 שנים. החברה מעניקה מעטפת רחבה של שירותים הכוללים את כל האספקטים הנוגעים לבטיחות המוצר החל משלב תכנון המטבח וכתיבת תיק נהלי בטיחות, דרך הטיפול הבירוקראטי מול הרשויות בכל הנוגע לרישוי עסקים וכלה בהדרכות עובדים ובקרת איכותו של המזון הן במטבחים והן במעבדות, באמצעות אנשי מקצוע מומחים ומיומנים.