עסקים מתחומים שונים מחויבים בהוצאת רישיון לעסק כתנאי לפעילותם. מדובר בהיתר הניתן מטעם גופי הרישוי מוניציפליים מתוקף מכוח החוק לרישוי עסקים. מבית חברת ביולב מסבירים שהרישיון מעיד שננקטו בבית העסק כל האמצעים לשמירה על בטיחותו, ביטחונו, איכות חייו ובריאותו של הציבור, והוא מהווה אישור לכך שפעילותו של העסק מתנהלת בצורה תקינה.
הנפקת הרישיון לעסק מותנית בעמידה במכלול תנאים שהציבו הרשויות, לרבות תנאי תברואה נאותים, סידורי כיבוי אש, בטיחות מבנים, תנאי נגישות וכן הלאה. הרשות המקומית אמונה על אכיפת החוק והטלת סנקציות על בתי עסק שחורגים מתנאי רישיונם. רשימת העסקים טעוני הרישוי מפורטת בצו הרישוי לעסקים ומחולקת ל- 10 קטגוריות עיקריות, בהן מזון, חקלאות ובעלי חיים, בריאות, רוקחות וקוסמטיקה, מים ופסולת, נופש וספורט.
הגשת בקשה לרישיון לעסק נדרשת בעת הקמתו של בית עסק חדש או שינוי כלשהו במבנה (הרחבה או הקטנת שטח העסק, שינוי בתכנית או בסוג העיסוק וכדומה) או בבעלותו של עסק קיים (כמו העברת בעלות, הצטרפות או עזיבה של שותף, שינוי שם החברה ועוד).
חשוב להבהיר שישנם עסקים אשר פטורים מהוצאת רישיון עסק, וניתן לברר במחלקת רישוי עסקים שברשות המקומית אם העסק טעון רישוי. היות וישנם מגוון תעשיות ותחומים המסווגים בקטגוריה של עסקים טעוני רישוי, קיימים כמה סוגים שונים של רישיונות המונפקים בהתאמה לסווג בית העסק ואופי פעילותו, בהם רישיון זמני, היתר זמני, רישיון עסק תקופתי ורישיון עסק לצמיתות.
התהליך להנפקת רישיון לעסק הנו רב שלבי כשבשלב הראשון יש להגיש בקשה לקבלת מידע מוקדם ביחידה המקומית לרישוי עסקים שברשות המקומית. השלב השני מורכב מהכנת תכנית עסק על ידי מגיש מקצועי, על בסיס המידע המקדמי, הוראות ודרישות גורמי הרישוי.
בשלב הבא יש למלא ולהגיש טופס בקשה (טופס מובנה) חתום ליחידה לרישוי עסקים בצירוף מסמכים נלווים. היחידה לרישוי עסקים בוחנת את הבקשה שהוגשה בחינה ראשונית יחד עם המסמכים הנלווים. לאחר שהבקשה התקבלה, הרשות המקומית מנפיקה אישור שהבקשה הוגשה באופן תקין.
היחידה לרישוי עסקים מעבירה את הבקשה לידי לכל גורמי האישור הרלוונטיים לצורך קבלת אישורים ואו תנאים. כל המידע שנאסף מרוכז על ידי היחידה לרישוי עסקים, לרבות תנאים וחוות הדעת של גורמי האישור, והיא מקבלת החלטה בנוגע לאישור או דחיית הבקשה ובאילו תנאים, ומעבירה למגיש הבקשה את תשובתה.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |