התהליך להנפקת רישיון עסק למסעדה

ההליכים הביורוקרטיים הנדרשים להנפקת רישיון להפעלת בית עסק, ובפרט כשמדובר בהנפקת רישיון עסק למסעדה, ידועים כמורכבים, ארוכים ומתישים. הם כרוכים בשלבים רבים שתחילתם בפנייה לאגף האחראי ל-רישוי עסקים ברשות המקומית שבתחומה אמור להיפתח העסק המבוקש. 

 

מטרת הפניה היא לקבל מהאגף מידע מקדים הנוגע לכל הדרישות הספציפיות הרלוונטיות לסוג העסק ברשות, היות וחוקי העזר העירוניים עשויים להשתנות בין הרשויות השונות. בשלב הבא עולה הצורך בהכנת תכנית עסקית המבוססת על חוק התכנון והבנייה ועומדת בכל התקנות וההוראות הכלליות של רישוי עסקים. 

 

בתום הכנת התכנית העסקית, יש לאשרה ולהחתימה על ידי מהנדס בניין ולצרפה לבקשה לקבלת רישיון עסק יחד עם מסמכים נלווים נוספים, בהם אישור רשם החברות,חוזה רכישה או שכירות,שובר התשלום של אגרת בקשה וכיוצא בזה.

 

רישיון עסק למסעדה- התקנות הכלליות וההנחיות הנוגעות לבתי אוכל


אנשי המקצוע של ביולב בע"מ, חברה הנחשבת לוותיקה ומובילה בישראל בתחום בטיחות המזון, מציינים כי קבלת רישיון עסק למסעדה או כל סוג של בית אוכל מותנה במגוון תקנות והנחיות, וכדאי מאוד להסתייע בשירותיה של חברה המתמחה במתן ייעוץ לענף המזון וליווי בית העסק החל משלבי התכנון הראשונים.

 

התקנות הכלליות הנוגעות לבתי אוכל נועדו להבטיח את בטיחותו,שלומו ובריאותו של הציבור, והן מתייחסות אל כל הסידורים ותנאי התברואה הנדרשים. בנוסף לתקנות ספציפיות המתמקדות בכל בית אוכל בהתאם לאופיו, מיקומו וגודלו.

 

אחת מההתניות של משרד הבריאות להנפקת רישיון עסק למסעדהמתייחס לגודלם וגובהם המינימלי של החללים השונים, בהם המטבח, אולם האורחים, חדרי השירותים והמחסנים. תקנות אחרות נוגעות לחומרי הגלם בהם ניתן לעשות שימוש לבניית בית האוכל, אופן התקנת תעלות הניקוז ומערכות מיזוג האוויר וכדומה.

 

חשיבות ההסתייעות באנשי מקצוע המתמחים בתחום בטיחות המזון

 

המומחים מבית ביולב בע"מ מוסיפים שהתקנות הנוגעות לרישיון עסק למסעדה יורדות עד לפרטי הפרטים הקטנים והשוליים ביותר, החל ממספר הברזים והכיורים הנדרשים במטבח, דרך מיקום הדלתות וסוג חומר הגלם המצפה אותן, ועד להוראות באשר לעוצמת התאורה. כל פרט שולי וזניח ככל שיהיה שעומד בסתירה להוראות התקינה, עלול להוביל לעצירת ההליך להקמת בית העסק ולגרום לנזקים כלכליים כבדים.

 

ההסתייעות באנשי מקצוע המתמחים בענף כבר בשלבי החיפוש הראשונים אחר נכס פוטנציאלי המותאם להקמת המסעדה עשויה לחסוך ליזם לא מעט טעויות המתורגמות לזמן וכסף. חברת ביולב בע"מ מספקת ללקוחותיה השונים מכלול רחב של שירותים מגוונים המתייחסים לכל האספקטים הנוגעים לעסקי המזון, בהם שירותי ייעוץ וליווי, הכנת תכניות עסקיות וייצוג לקוח מול הרשויות המקומיות ומשרד הבריאות.

 

רישיון עסק למסעדה