חוקרישוי לעסקים מהווה קובץ של דינים ותקנות שפרסם משרד הפנים במטרה להבטיח שנעשו כל הסידורים והאמצעים הראויים להפעלתו התקינה והנאותה של בית עסק לטובת הציבור הרחב. חוק רישוי לעסקים נוגע, בין השאר בעמידה בדרישות בטיחות בעבודה, בקיום חוקי התכנון והבנייה, בעמידה בתנאי תברואה נאותים, במניעת סכנות למחלות ובמניעת מטרדים לסביבה.
העסקים טעוני הרישוי מפורטים בצו וכוללים עסקי מזון, מפעלים, בתי מלאכה, מקומות עינוג ציבורי או בתי עסק הנושקים לעסקי מזון. הרישיון מונפק מטעם הרשות המקומית, זאת לאחר שקיבל אישור מכל הגורמיםהממשלתיים הרלוונטיים נותני האישור, והוכח שבית העסק עומד בכל הדרישות והתנאים בחוק. הרישיון לעסק הינו אישי וייחודי בהתאם לסוג העסק, מיקומו וגורמים נוספים ותקף לפרק זמן מוגבל.
חוק רישוי לעסקים קובע שהרישיון ניתן לביטול בכל עת ביוזמת הרשות המקומית או גורמי הרישוי האחרים במידה ונמצא כי העסק חרג באחד או יותר מתנאי הרישיון. החוק קובע גם שעסק הטעון רישוי ושפוע לללא רישיון עובר עבירה פלילית וצפוי לסגירה מנהלית ותביעה משפטית, כשהעונשים בדין מאפשרים הטלת קנסות גבוהים ומאסר.
הקמת עסק מלווה בהכרעות כלכליות כבדות, על כן בטרם נקיטה בצעד של התקשרות חוזית, מומלץ לפנות אל הרשות המקומית לצורך בחינת התנאים,הדרישות וההנחיות לקבלת הרישיון.
חוק רישוי לעסקים קובע גם שכל שינוי בבית העסק דורש פנייה ואישור מראש של המחלקה לרישוי עסקים שברשות המקומית הרלוונטית, כשהשינוי בבית העסק מתייחס לשינוי מהות העסק או הרחבתו, שינוי בעלות, שינויבסידור הפנימי של בית העסק, הוספת סוגי עיסוק וכיוצא בזה.
קבלת היתר העומד בחוק רישוי לעסקים מלווה בהליך בירוקרטי מורכב ודורש ידע ובקיאות בתחום, כשמנגד מדובר בצעד בעל השלכות כלכליות משמעותיות העלולות להיות קריטיות בנסיבות מסוימות. על כן, מומלץ להיוועץ באנשי מקצוע המתמחים בתחום בטרם נקיטה בצעד מעשי כגון חתימה על חוזה או שינוי מהות העסק.
אחת מהחברות המובילות בתחום בטיחות מזון היא חברת ביולב בע"מ, המתמחה במתן מעטפת רחבה של פתרונות, מחזיקה מחלקה העוסקת ברישוי עסקים ומלווה את הלקוח בכל השלבים הכרוכים בתהליך עד לקבלת רישיון לעסק. השירות כולל ייעוץ מזון, ליווי וסיוע בהתנהלות מול משרד הבריאות והרשויות השונות, הכנת תוכניות המותאמות לפעילות המתוכננת של בית העסק והגשתן לגורמים הרלוונטיים.
הסתייעות באנשי מקצוע החל משלב בחירת הנכס ובחינת התאמתו אל דרישות החוק ועד לשלבי תפקודו בפועל עשוי לחסוך ליקויים ועיכובים מיותרים בדרך לקבלת ההיתר המבוקש ולמקסם את התועלת מהנכס.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |