חשיבות אבטחת איכות המזון החל משלבי הייצור הראשוניים ועד להגעתו אל המדפים

התחום הנוגע לאבטחת איכות המזון זכה בעשורים האחרונים למיקוד רב בעולם המערבי ומתייחס למכלול אמצעים שננקטים בכל שלב ושלב לאורך שרשרת הכנת המזון במטרה לוודא שלא חדרה סכנה כלשהי באחד מהשלבים ושאיכותו של המזון אכן נשמרת החל משלבי הייצור הראשוניים ועד להגעתו אל המדפים או אל צלחתו של הצרכן.

 

אנשי המקצוע מבית ביולב בע"מ, חברה מובילה בתחום בטיחות המזון בישראל, מציינים כי ניהול בטיחות המזון נמצא כל העת במגמה של התחזקות ומינוף והוא מורכב ממעטפת רחבה של תקנות, תכתיבים ודרישות חוק מצד הרשויות, גופים וארגונים במדינות הקהילה האירופית ובארה"ב. כמו כן, התכתיבים הללו מקיפים את תעשיית המזון ואת כל התעשיות המשיקות לה, לרבות ענפי ייצור המשקאות, ענף החקלאות, חומרי הגלם והמארזים.

 

תקן בינלאומי אחיד לזיהוי וניתוח גורמי הסיכון בכל שלב בשרשרת המזון


אנשי המקצוע של חברת ביולב בע"מ מסבירים כי תחום אבטחת איכות המזון ובטיחותו זכה לגיבוש תקן בינלאומי אחיד בעקבות מספר בלתי מבוטל של אירועי מזון שאילצו את הרשויות לחדד תקינות ולגבש מערכת אחידה לניהולאבטחת איכותהמזון. כך למעשה גובש תקן ISO: 22000:2005 שהנו תקן בינלאומי אחיד, שאימצו והטמיעו במדינות רבות ברחבי העולם, בהן ישראל.

 

מדובר בתקן המורכב מדרישות ניהוליות ותפעוליות מקיפות, ומתייחס לזיהוי וניתוח גורמי הסיכון על פי המתודולוגיה של ה-HACCP, מתודולוגיה הנשענת על שבעה עקרונות לבקרת בטיחותו של המזון, ומאפיינת את כל הסיכונים העלולים להתרחש בכל שלב בתהליך ייצור המזון. תקן זה כולל תכניות ונהלים לייצור מזון בטוח, וכן תקנים ליצירת תקשורת אינטראקטיבית בין הרשויות השונות לכל הגורמים הרלוונטיים בשרשרת המזון.

 

מכלול שירותי אבטחת איכות ומעבדות


מבית ביולב בע"מ מדגישים שבישראל נושא אבטחת איכות המזון מחייב את כלל הגופים העוסקים בשרשרת המזון, בהם חקלאים,יצרני חומרי גלם, בתי אריזה, יצרני מזון ומשקאות, כמו גם חברות לוגיסטיות המספקות שירותי אחסון, שירותי הובלה, אולמי אירועים, מסעדות, שירותי קייטרינג ובתי אוכל למיניהם. התקינות בנושא מחייבות גם ארגונים המשיקים לתעשיית המזון, לרבות יצרני אריזות, יצרני ציוד ויצרני חומרים לחיטוי וניקוי עבור תעשיית המזון.

 

חברת ביולב בע"מ נחשבת לאחת מהחברות הוותיקות והמובילות בתחום, ומספקת מעטפת שירותים הקשורים לכל האספקטים של בטיחות המזון החל מהשלב התכנוני והטיפול הביורוקרטי מול הרשויות השונות, קבלת רישיון עסק למסעדה, דרך כתיבת נהלי בטיחות והדרכת עובדים, ועד לבדיקת המוצר הסופי במעבדות ביולב המתקדמות שנעשית על ידי אנשי מקצוע מומחים ובעלי ניסיון עשיר.
 

אבטחת איכות