בעל עסק בתחום המזון? מתכנן לפתוח מסעדה, קונדיטוריה, שירותי קייטרינג או כל בית עסק אחר בתחום המזון או שיש לו זיקה כלשהי אל התחום? על פי החוק לרישוי עסקים, ישנם מעל ל-100 תחומים שונים המחויבים בהנפקת רישיון לבית העסק, כשהדבר כרוך בהגשת תכניות אל הרשות המקומית לצורך פתיחת תיק והתחלת התהליך פרוצדורלי עד לקבלת הרישיון.
המומחים מבית חברת ביולב, הנמנית ברשימת החברות המובילות בתחום בטיחות מזון, מסבירים שהרישיון הדרוש לפתיחת עסק נועד להבטיח את השמירה על בריאותם ובטיחותם הן של הציבור והן של הסביבה. כשהדבר נוגע לעסק עם זיקה אל אחד מענפי המזון, כגון מסעדות, מאפיות, קונדיטוריות, כמו גם שירותי קייטרינג, מפעלי מזון, יצואני או יבואני מזון, מפיצי מזון, בתי מלון והארחה וכן הלאה, אזי קיימות דרישות ספציפיות מחמירות לקבלת רישיון עסק.
מחברת ביולב מציינים כי קבלת רישיון עסק למסעדה באחד מענפי המזון דורשת עמידה בסטנדרטים הגבוהים של משרד הבריאות. מחברת ביולב מדגישים שמדובר ברישיון זמני בלבד ויש לחדשו מידי תקופה לכל אורך מחזור החיים של בית העסק. חשוב גם לדעת שבתוך תעשיית המזון קיימות גם נישות ותתי-נישות המחייבות אף הן מענה ספציפי מקצועי. באופן כללי, המונח "בטיחות מזון" מתייחס לנוכחותה של סכנה כלשהי שמקורה במזון בשעת צריכתו. מדובר בסכנה העשויה להתרחש בכל שלב ושלב בשרשרת המזון, לפיכך יש לנקוט באמצעים כדי לשמור על בטיחות המזון לכל אורך התהליך בשרשרת.
בשנים האחרונות הולך ומתחזק המיקוד בנושא העוסק בניהול בטיחות המזון, וניתן לזהות את מגוון השינויים בדרישות מיצרנים וספקים הן מצד רשויות החוק והן מצד הרשתות הקמעונאיות והלקוחות.
החל משנות ה-90 אימצה ישראל מספר תקנים, דרישות ועקרונות לניהול מערכות בטיחות מזון, תקנים ועקרונות הנהוגים במדינות הקהילה האירופית, בארגוני ה- USDA וה- FDA שבארה"ב וארגונים נוספים, המוכתבים מצד רשויות החוק למניעת אירועים ותרחישים הקשורים בבטיחות מזון. בין התקנים הללו נמנים ה-HACCP , ה- ISO, ה- BRC ועוד.
ה-HACCP מהווה מערכת המיועדת לאתר גורמי סיכון משמעותיים, וכן להעריך ולשלוט בהם לצורך בטיחות מוצר ההזנה. מדובר בגישה שיטתית הנשענת על שבעה עקרונות עיקריים לבקרת בטיחותו של המזון.
הגישה באה לזהות, לאפיין ולנתח את כל הסיכונים שיכולים להתרחש בכל אחד ואחד מהשלבים בתהליך ייצור המזון, תוך כדי הגדרת נקודות סיכון פוטנציאליות שבהן יש להניח בקרות למניעת אפשרות לזיהומים פיזיים, ביולוגים וכימיים, החל מהשלב של הגידול החקלאי ועד להגעת המוצר הסופי אל המדפים.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |