בעשורים האחרונים הולכת ומתרחבת בקרב הציבור ההבנה בדבר החשיבות הבלתי מתפשרת בכל הקשור לאיכותו ובטיחותו של המזון, כמו גם למרכיביו התזונתיים. המודעות המתגברת מצדם של הצרכנים אל נושא זה על כל היבטיו הבריאותיים, הבטיחותיים והתזונתיים, מהווה נדבך חשוב שמתווה את הדרך ומשפיע בצורה גורפת על כלל תעשיית המזון.
כיום, האחריות על הפיקוח על המזון ובדיקות איכות בישראל, היא בסמכות משרד הבריאות, משרד החקלאות ומשרד התמ"ת, תוך שהרשויות המקומיות אמונות על אכיפת החוק. במשרד הבריאות פועלות ארבע מחלקות שונות האחראיות למערך הפיקוח התברואתי ובקרת האיכות של בתי האוכל ועסקי המזון למיניהם, בהן שירות המזון הארצי, מעבדות בריאות הציבור, המחלקה לתזונה והמחלקה לבריאות הסביבה.
אחד מיעדיו המרכזיים של שירות המזון הארצי הוא הטמעת המחויבות מצד יצרני המזון, המשווקים ויבואני המזון לביצוע בדיקות איכות, בקרה ופיקוח עצמיות, כשהדבר מיושם באמצעות מנגנון אכיפה סמכותי ומרתיע, שנועד מצד אחד להתוות מדיניות לבקרת הבטיחות של המזון, ומנגד להבטיח שכל מי שיש לו זיקה לעסקי המזון אכן יעמוד בסטנדרטים שהציב המשרד.
מנגנון האכיפה חולש על מכלול תחומים רחב, החל מהכשרה והדרכת צוותים מקצועיים, דרך התאמה מטבחים באופן ייעודי אל תקנים, וכלה בנטילת דגימות מזון לבדיקות מיקרוביאליות וכימיות שונות, ניתוח החריגות בממצאים שנתגלו ומתן ייעוץ לצורך תיקון הליקויים ומניעת חזרתם. אחת מהגישות שלפיה פועל שירות המזון הארצי היא ה- ,HACCPהמבוססת על מספר עקרונות לבדיקות איכות ובקרת הבטיחות של המזון.
גישת ה-HACCP מאפיינת את כל הסיכונים הפוטנציאליים שעלולים להתרחש בכל שלב ושלב בתהליך הייצור, תוך כדי ניתוח הסיכונים והגדרת המיקומים האפשריים עבור כל נקודות הסיכון.
חברת ביולב בע"מ, המספקת גם סיוע בהשגת רישיון לעסק, נמנית ברשימת החברות הוותיקות והמובילות בתחום בדיקות איכות ובטיחות המזון בישראל, והיא מספקת ללקוחותיה מעטפת שירותים רחבה ומקיפה כגון בדיקות מיקרוביאליות על פי דרישות מכון התקנים ומשרד הבריאות, בדיקות לזיהוי פתוגנים לרבות ליסטריה וסלמונלה ובדיקת מוצרי מזון החשודים בגרימה להרעלה.
כמו כן עורכת החברה בדיקות חיי מדף, בדיקת ערכים תזונתיים בהתאם לת"י 1145 לסימון המזון, בדיקות אוויר ומשטחי עבודה על פי דרישת הלקוח ומסייעת גם בהקמת מערך של בדיקות סדירות לצורך אבטחת בטיחותו של המזון.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |