פותחים בית עסק בתחום המזון? כמה דברים על בדיקות איכות המזון בישראל

בעשורים האחרונים הולכת ומתרחבת בקרב הציבור ההבנה בדבר החשיבות הבלתי מתפשרת בכל הקשור לאיכותו ובטיחותו של המזון, כמו גם למרכיביו התזונתיים. המודעות המתגברת מצדם של הצרכנים אל נושא זה על כל היבטיו הבריאותיים, הבטיחותיים והתזונתיים, מהווה נדבך חשוב שמתווה את הדרך ומשפיע בצורה גורפת על כלל תעשיית המזון.

 

כיום, האחריות על הפיקוח על המזון ובדיקות איכות בישראל, היא בסמכות משרד הבריאות, משרד החקלאות ומשרד התמ"ת, תוך שהרשויות המקומיות אמונות על אכיפת החוק. במשרד הבריאות פועלות ארבע מחלקות שונות האחראיות למערך הפיקוח התברואתי ובקרת האיכות של בתי האוכל ועסקי המזון למיניהם, בהן שירות המזון הארצי, מעבדות בריאות הציבור, המחלקה לתזונה והמחלקה לבריאות הסביבה.

 

בדיקות איכות: יעדיו של שירות המזון הארצי ומנגנוני האכיפה

אחד מיעדיו המרכזיים של שירות המזון הארצי הוא הטמעת המחויבות מצד יצרני המזון, המשווקים ויבואני המזון לביצוע בדיקות איכות, בקרה ופיקוח עצמיות, כשהדבר מיושם באמצעות מנגנון אכיפה סמכותי ומרתיע, שנועד מצד אחד להתוות מדיניות לבקרת הבטיחות של המזון, ומנגד להבטיח שכל מי שיש לו זיקה לעסקי המזון אכן יעמוד בסטנדרטים שהציב המשרד.

 

מנגנון האכיפה חולש על מכלול תחומים רחב, החל מהכשרה והדרכת צוותים מקצועיים, דרך התאמה מטבחים באופן ייעודי אל תקנים, וכלה בנטילת דגימות מזון לבדיקות מיקרוביאליות וכימיות שונות, ניתוח החריגות בממצאים שנתגלו ומתן ייעוץ לצורך תיקון הליקויים ומניעת חזרתם. אחת מהגישות שלפיה פועל שירות המזון הארצי היא ה- ,HACCPהמבוססת על מספר עקרונות לבדיקות איכות ובקרת הבטיחות של המזון.

 

מעטפת שירותים רחבה ומקיפה בהתאם לדרישות מכון התקנים ומשרד הבריאות

גישת ה-HACCP מאפיינת את כל הסיכונים הפוטנציאליים שעלולים להתרחש בכל שלב ושלב בתהליך הייצור, תוך כדי ניתוח הסיכונים והגדרת המיקומים האפשריים עבור כל נקודות הסיכון.

 

חברת ביולב בע"מ, המספקת גם סיוע בהשגת רישיון לעסק, נמנית ברשימת החברות הוותיקות והמובילות בתחום בדיקות איכות ובטיחות המזון בישראל, והיא מספקת ללקוחותיה מעטפת שירותים רחבה ומקיפה כגון בדיקות מיקרוביאליות על פי דרישות מכון התקנים ומשרד הבריאות, בדיקות לזיהוי פתוגנים לרבות ליסטריה וסלמונלה ובדיקת מוצרי מזון החשודים בגרימה להרעלה. 

 

כמו כן עורכת החברה בדיקות חיי מדף, בדיקת ערכים תזונתיים בהתאם לת"י 1145 לסימון המזון, בדיקות אוויר ומשטחי עבודה על פי דרישת הלקוח ומסייעת גם בהקמת מערך של בדיקות סדירות לצורך אבטחת בטיחותו של המזון.

 

בדיקות איכות | ביולב