מעוניינים לפתוח מסעדה? פיצרייה? חברה לשירותי קייטרינג? מחברת ביולב מעבדות מזון ומים, הנחשבת לחברה המובילה בישראל בתחום שירותי בטיחות מזון, מסבירים שעל פי החוק לרישוי עסקים (תשכ"ח-1968), חלה החובה על בתי אוכל (מקום להכנת מזון ולצריכתו בבית העסק עצמו או מחוצה לו) בקבלת רישיון לעסק.
המטרה היא לשמור על שלומו, בריאותו, בטיחותו, ביטחונו ואיכות חייו של הציבור, כמו גם שמירה על תנאי סביבה ותברואה נאותים ומניעת סכנות, זיהום, מפגעים ומטרדים בבית העסק או בסביבתו.
בין בתי האוכל המחויבים ברישיון לעסק נמנים, בין היתר, בית קפה, מסעדות, מזנונים, קיוסקים, מרכולים, אטליזים וכן הלאה, לרבות בתי עסק להגשת משקאות משכרים לצורך צריכה במקום ובתי עסק שעוסקים בטיפול ואו משלוחי מזון.
מחברת ביולב מוסיפים שהרישיון לעסק נועד, למעשה, להבטיח שבית העסק אכן נקט בכל האמצעים הנדרשים להפעלתו התקינה. צו רישוי לעסקים (תשנ"ה-1995) מפרט את רשימת העיסוקים הדורשים היתר, תוך שהעיסוקים מסווגים לעשר קטגוריות שונות שבתוכן כלולים עיסוקים הקשורים למזון ומים, חקלאות ובעלי חיים, בריאות ופסולת.
רשימת העסקים הדורשים רישיון מפורטת באתר של האגף לרישוי עסקים שברשות המקומית הרלוונטית, וכדאי לבדוק אותה ולבחון את רשימת התנאים וההוראות בטרם נקיטה בכל פעולה שהיא לשם פתיחה או שינוי בעסק.
מחברת ביולב מדגישים שחוק רישוי לעסקים קובע שחלה חובה להגיש בקשה עבור רישיון לעסק גם כשמתוכננים שינויים, בהם שינויים בתכנית העסק, הרחבה או צמצום השטח, העברת הבעלות, הוספת שותף, פרישה או שינוי השם של בית העסק.
קיימים כמה גופים שעסקים טעוני רישוי מחויבים לקבל את אישורם לשם הפעלת בית העסק, כשחלק מהגופים הללו פועלים בחסות הממשלה, בהם משרד החקלאות, משרד התמ"ת, משרד הבריאות, המשרד לאיכות הסביבה, משטרת ישראל וכיוצא בזה, בהתאם לאופיו של בית העסק, בעוד שגופים אחרים פועלים מטעם הרשות המוניציפלית כגון יחידת הנדסה, הוועדה לתכנון ובניה, כמו גם אגפי התברואה, המים והביוב.
ההליך הביורוקרטי הכרוך בהנפקת רישיון עסק הוא ממושך ומורכב, ודורש בפנייה אל האגף לרישוי עסקים שברשות העירונית לצורך קבלת מידע מקדים בכל הנוגע לדרישות הספציפיות בהתאם לסיווג של העסק. היזם נדרש לאחר מכן להכין תכנית העומדת בתנאי התקנות לרישוי עסקים, החוק לתכנון והבנייה וההוראות הכלליות, ולהגישה בחתימתו של מהנדס בניין ביחד עם הבקשה לקבלת רישיון עבור בית עסק ומסמכים נלווים.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |