רישוי לעסקים בענף המזון

שוקלים לפתוח עסק כלשהו בתחום המזון? מעוניינים לחדש את רישיון העסק? זקוקים לסיוע בכל ההליך הביורוקרטי והתנהלות מול הרשויות השונות? החוק לרישוי לעסקים, על כל העדכונים והתיקונים שבו, נועד להסדיר את התנאים לקבלת רישיון עסק, תוך שהוא רלוונטי לכל הסוגים השונים של בתי עסק, ובפרט לאלו שיש להם זיקה כזו או אחרת לתחום המזון.

 

חשוב להדגיש שללא רישיון בר תוקף, כל פעילות עסקית מוגדרת כעבירה חמורה שעשויה לגרור לעונשים חמורים. מעבר מכך, עצם הגשת הבקשה לקבלת רישיון עסק, אין בה בכדי להוות גושפנקה חוקית להתחלת פעילות יצרנית. יחד עם זאת, ידוע לכול שההליך לקבלת רישיון עסק בענף המזון הנו ארוך ומסורבל, וכרוך בדרישות לא מעטות ובבדיקות קפדניות, לא כל שכן אם הוא מתנהל באופן לא נכון.

 

קבלת אישורים מהגורמים הרלוונטיים בהתאם לסיווג בית העסק

אנשי הצוות המקצועי מבית חברת ביולב המתמחים במתן רישיון לעסק בתחום המזון מסבירים שכשמדובר ברישוי לעסקים בענף המזון, עדיף להסתייע בשירותיהם של אנשי מקצוע המתמחים בתחום.

 

בין אם מתכננים לפתוח מסעדה, קפטריה, אולם אירועים או כל עסק כזה או אחר שמוכר, מגיש, מייצר או משווק מוצרי המזון או שמספק שירותי הזמנת כיבוד למשרד, נדרש לקבל אישורים מגורמים רבים בהתאם לסיווג בית העסק, החל מהאגף האחראי על רישוי לעסקים ברשות המוניציפלית, דרך משרד הבריאות ואו משרד החקלאות, וכלה במשטרת ישראל והרשות לכבאות והצלה.

 

מבית חברת ביולב מוסיפים שכל אחד מהגורמים הללו עשוי להתנות את האישור בעמידה במכלול רחב של דרישות והנחיות שונות, כאשר אי עמידה באחד או יותר מהתנאים הללו, עלולה לגרום לדחיית הבקשה לרישיון עסק או להקפאתה עד לתיקונם של כל הליקויים שנתגלו.

 

ההליך הפרוצדורלי להנפקת רישיון להפעלת בית העסק

ההליך הפרוצדורלי להנפקת רישוי לעסקים הנו רב שלבי ומתחיל על פי רוב מבדיקת הלוקיישן המיועד לצורכי העסק וסטטוס השימוש שניתן לעשות בו על פי חוק. מבית חברת ביולב מציינים שכבר אירעו מקרים שבהם נרכשו נכסים על ידי יזמים, ובדיעבד התברר להם שמדובר בנכסים המיועדים למגורים ולא לצורכי מסחר.

 

לפיכך, חובה לבדוק ולוודא שמבחינת השימוש הייעודי שלו, הנכס תואם לייעוד של התב"ע המקומית, שהתכנית שבהיתר תואמת למצב בשטח, וכן את ההיסטוריה של הנכס כדי לברר אם נעשו בו בעבר שימושים חורגים.

 

בתום הבדיקה ניתן לגשת לתכנון בית העסק, להכין תכניות אדריכליות שעומדות בתקנות ולהגיש בקשה לקבלת היתר להפעלת בית העסק ברשות המקומית שבתחומה הוא ממוקם. הבקשה מופנית על ידי הרשות המקומית אל הגופים הרלוונטיים כדי לבחון את המסמכים ולהחליט אם לאשר או לסרב לבקשה.

 

רישוי לעסקים בענף המזון | ביולב