שירותי מעבדה לבדיקות מזון

בדיקות מזון | ביולבמחפשים שירותי מעבדה לבדיקות מזון? כל מי שעוסק בתחום המזון או שנושק לתחום בדרך כזו או אחרת, מודע לרגישות ולסיכונים הרבים הטמונים בו. יחד עם זאת, ההכרה בסיכונים איננה בהכרח מספקת את הכלים המקצועיים לבדיקת התוצרים לעומק ובאופן המבטיח שהמזון המיוצר ו\או משווק אכן בטיחותי וכשיר דיו עבור הצרכנים. זיהומים עשויים להגיע אל המזון במגוון דרכים שונות ובכל שלב בתהליך הייצור.

 

במקרים רבים עלולים הזיהומים הללו להימצא בחומרי הגלם המגיעים באמצעות הספקים השונים, או להיווצר במטבח במהלך הכנתו של מאכל כלשהו. ההתמודדות הנכונה והיעילה ביותר מול אותם הסיכונים מיושמת במתכונת של בדיקות מעבדה בקטריאליות ומיקרוביאליות שתוצאותיהן יכולות לחשוף את קיומם של זיהומים עוד בטרם צאתם אל הלקוח.

 

בדיקות מזון: מעטפת השירותים של החברה

 

המומחים מחברת ביולב מסבירים שבדיקות מזון נדרשות ליישום במעבדות מוכרות ומוסמכות מטעם משרד הבריאות ועל פי התקנים הישראליים ותקן האיכות הבינלאומי 17025ISO  לבדיקות מזון.

 

מעבדות ביולב שפועלות בתחום מעל ל-40 שנה, מוסמכות על ידי משרד הבריאות לבדיקות מזון ומשרתות מגוון לקוחות רחב, החל ממשרד הביטחון ומטבחי צה"ל, דרך תכנית ההזנה הלאומית, וכלה בחברות תעופה, רשתות של מסעדות ובתי קפה ומפעלי מזון מובילים.

 

מעטפת השירותים שהחברה מספקת כוללת, בין היתר, בדיקות מיקרוביאליות בהתאם לת"י ו\או דרישת הלקוח, בדיקות לזיהוי פתוגנים (לרבות ליסטריה וסלמונלה), בדיקות אוויר ומשטחי עבודה בסביבות עבודה, כמו גם בדיקות חיי מדף, בדיקת ערכים תזונתיים לסימון המזון והקמת מערך של בדיקות סדירות לצורך אבטחת מזון ובטיחותו.

 

בדיקות מיקרוביולוגיות של מים לאיתור חיידקי הלגיונלה

 

בנוסף למכלול השירותים שחברת ביולב מציעה לבדיקות מזון, עורכת החברה גם בדיקות מיקרוביולוגיות של מים לאיתור חיידקי הלגיונלה ומסייעת בקבלת רישיון עסק למסעדה. מחברת ביולב מסבירים שמדובר במשפחת חיידקים שמונה כ-50 זנים הנפוצים באגמים, נהרות ונחלים, שנמצאים בריכוזים נמוכים דרך קבע במערכות אספקת המים. עם זאת, בתנאים מסוימים, עלולים החיידקים להתרבות עד לרמה שגורמת לתחלואה.

 

חיידקי הלגיונלה אחראיים לשתי מחלות שונות, שאחת מכונה "קדחת הפונטיאק" ונחשבת מחלה קלה יחסית עם תסמינים דמויי שפעת, בעוד שהאחרת מוכרת כ-"מחלת הלגיונרים", שבאה לביטוי בדלקת ריאות חריפה במקרים קיצוניים עלולה להסתיים במוות. הנחיות משרד הבריאות קובעות שחובה לערוך בדיקות לאיתור חיידקי הלגיונלה בכל המוסדות הרפואיים, בתי האבות, בתי מלון ובתי ההארחה מספר פעמים בשנה.