לכל מי שיש נגיעה כלשהי לעסקי מזון מודע לעובדת היותו של התחום רגיש, ומורכב מסיכונים רבים. על מנת לוודא שהמזון המשווק אל הצרכן תקין ובטיחותי עולה הצורך בפיקוח מחמיר וביצוע מגוון בדיקות באמצעות בדיקות המזון במעבדה מיקרוביולוגית מאושרת ומוכרת מטעם משרד הבריאות.
זיהומים עשויים להתרחש במגוון רחב של דרכים החל מהשלבים הראשוניים של ייצור חומרי הגלם, דרך אריזתם, הובלתם ושיווקם של חומרי הגלם הללו בתנאים בלתי נאותים וכלה במזהמים העלולים להתפתח במהלך השימוש בהם.
תפקידה של המעבדה המיקרוביולוגית היא להעניק תמיכה מעבדתית היקפית ורחבה ללקוחות שונים בתחומי המזון ומי שתייה ובתחומים נוספים לרבות איכות הסביבה, בריכות שחיה וכדומה.
השירותים שמספקת מעבדה מיקרוביולוגית כוללים בין היתר בדיקות מיקרוביאליות בהתאם לתקנות ודרישות משרד הבריאות, בדיקת חיי מדף של המוצרים השונים, בדיקת מזון שנחשד בגרימה להרעלת מזון, וכד'
שירותי המעבדות כוללים לרוב גם בדיקות מי שתייה, מי נופש ובריכות, וכן מקוואות, מאגרי מי שתייה, ג'קוזי ועוד. אחת מן הבדיקות מיקרוביולוגיות למים הינה בדיקת הימצאותו של חיידק הלגיונלה המהווה סכנה לבריאות הציבור, בעיקר בקרב האוכלוסייה המבוגרת או בעלת מערכת חיסונית ירודה.
חיידק הלגיונלה עשוי להוביל במרבית המקרים למחלה דמוית שפעת עם תסמינים קלים באופן יחסי, אך במקרים קיצוניים עשוי החיידק לגרום למחלת הלגיונרים שבאה לידי ביטוי בדלקת ריאות חריפה ולעתים אף קטלנית.
אחת החברות המובילות בארץ בתחום בטיחות המזון ומעבדות היא חברת ביולב בע"מ אשר פועלת בתחום בענף מעל לארבעים שנה. החברה מציעה מעטפת רחבה של שירותים, לרבות מעבדה מיקרוביולוגית לבדיקת מזון ומעבדה מיקרוביולוגית לבדיקת איכות המים.
מעבדות ביולב מוכרות ומוסמכות מטעם משרד הבריאות והרשות הלאומית להסמכת מעבדות. המעבדות עומדות מידי שנה במבחנים הבינלאומיים אשר נערכים בארה"ב, והן משרתות מגוון לקוחות רחב כגון מטבחיהם של צה"ל ומשרד הביטחון, תוכנית ההזנה הלאומית, חברת חשמל, חברות תעופה, וכן רשתות מובילות של בתי מלון, מפעלי מזון ועוד. המעבדות מצוידות במיטב המכשור, ופועלות על ידי תשתית מעבדתית מתקדמת וצוות עובדים מיומן לשירות מקצועי ואמין.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |