חולמים לפתוח מסעדת גורמה? בית קפה שכונתי? עוד לפני שאתם משנסים מותניים, מפשילים שרוולים ומתחילים בתכנונו והקמתו של בית העסק הלכה למעשה, כדאי להיות מודעים לכך שעליכם לדאוג תחילה להנפקת רישיון עסק למסעדה שהנכם מתעתדים לפתוח, כדי שבית האוכל יפעל כחוק.
מאחר ומזון מקולקל או פגום עלול להוות סיכון תברואתי ולגרום לתחלואה בקרב מי שצורכים אותו, נדרשים בעלי העסקים מענפי המזון למיניהם לעבור מסכת של בדיקות מטעם הרשויות המקומיות וגורמים ממסדיים נותני אישור.
רק לאחר עמידה בכול הדרישות, ההנחיות והתקנים הרלוונטיים, זוכים לקבלת רישוי עסקים ורשאים להתחיל לפעול. אלא שהתהליך עד להנפקת רישיון עסק למסעדה הנו סבוך וממושך, בעוד שהיזמים פותחים בהליכי הרישוי בסמוך מאוד למועד פתיחתו של בית העסק שלהם.
מבית חברת ביולב מסבירים שההליך הביורוקרטי להנפקת רישיון עסק למסעדה הוא כה ארוך ומורכב, עד שרבים מבעלי העסקים מתחילים בהרצתו והפעלתו של העסק עוד בטרם קבלת רישיון עסק. מדובר בעבירה חמורה שדינה סגירת בית העסק בתוספת קנס כספי כבד.
ניתן בהחלט להימנע מתרחישים מסוג זה ואף לעבור את התהליך במהירות וללא כול סיבוכים מיותרים, זאת על ידי הסתייעות באנשי מקצוע המתמחים בתחום הרישוי לעסקים, עוד בטרם החתימה על חוזה השכירות או רכישת הנכס עבור המסעדה. בשלב יבדקו אנשי המקצוע אם הנכס שעתיד להישכר או להירכש לצורך זה תואם את ייעודו(צורכי מסחר) ואין בו תוספות בניה שאינן חוקיות ואו חריגות.
בדיקה זו נעשית על ידי הגשת בקשה לחוות דעת מקדמית במחלקת ההנדסה שברשות המוניציפלית. הבדיקה המקדמית נועדה להבטיח שאין לנכס היסטוריה של בעיות רישוי קודמות, צווי סגירה שיפוטיים, עבירות בנייה, שימוש חורג ועוד.
השלב הבא בהליך הוא הגשת בקשה מקוונת לרישיון עסק למסעדה באתר של מחלקת רישוי עסקים. יש להגיש את הבקשה בצירוף תכנית בית עסק ומסמכים נלווים. חשוב שתכנית בית העסק תהייה מותאמת לתקנות התכנון והבנייה ותישא את חתימתו של בעל מקצוע מוסמך.
לאחר הגשת הבקשה נערכת במקום בית העסק ביקורת מטעם היחידה לביקורת תכניות וגורמי רישוי נוספים, לצורך בדיקת התאמה להיתרי הבנייה. במקרה של חשיפת ליקויים, תידחה הבקשה לרישיון עסק, והיזם יידרש לתקן את הליקויים שנתגלו בטרם הגשת הבקשה בשנית.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |