חולמים על בית עסק משלכם? מתכננים לפתוח קונדיטוריה? בית קפה? מסעדה? נזקקים לליווי מקצועי ולהדרכה בהליך לקבלת רישיון עסק? בהליך לחידוש ההיתר? מבית מעבדות ביולב מסבירים שכל בית עסק שמכינים בו מזון לצריכה במקום או לצריכתו במקום אחר, מסווג בקטגוריה של בתי העסק טעוני רישוי, זאת בהתאם לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח 1968.
הגשת הבקשה לרישיון כמו רישיון עסק נעשית ברשות המוניציפלית שבו עתיד בית העסק לפעול, אולם הרישיון מותנה באישור של גופים ממשלתיים שונים, בהם משרד הבריאות, משרד החקלאות, המשרד לאיכות הסביבה, המשטרה וכיבוי אש, זאת בנוסף לאישור של הגופים העירוניים למיניהם כגון אגף התברואה, האגף לביקורת עסקים, המחלקה לביקורת תכניות, מחלקת הביוב וכן הלאה.
ממעבדות ביולב מציינים שחשוב וכדאי מאוד לפנות אל מחלקת רישוי העסקים שברשות המקומית הרלוונטית עוד בטרם שכירתו או רכישתו של הנכס שבו עתיד בית האוכל לפעול, לצורך קבלת מידע מוקדם בכל הקשור להליך הרישוי. מידע זה מורכב מבדיקות ובירורים על המגבלות, ההיתרים המיוחדים והדרישות מצד גורמי רישוי ממשלתיים ועירוניים שונים.
הבדיקות הללו כוללות, בין השאר, מידע על התב"ע (תכנית בניין עיר) ו\או חריגות ועבירות בנייה שבוצעו בנכס ביחס לתכנית הבנייה המקורית. ממעבדות ביולב מדגישים שמדובר במידע חשוב מאוד ולעתים אף קריטי, היות ואין אפשרות להשלים את ההליך לקבלת רישיון עסק במקרה שבו נתגלו בנכס אי אלו חריגות או עבירות בנייה.
זאת ועוד, במידה ומדובר ברכישתו של בית אוכל קיים ופעיל, נדרשת בדיקת ההיסטוריה שלו בנוגע לשימוש חורג בנכס, צווי סגירה שיפוטיים, בעיות רישוי קודמות וכיוצא בזה. ממעבדות ביולב מסבירים שאחת מהטעויות השכיחות בקרב יזמים מתחילים קשורה לרכישת נכס פעיל ללא בדיקת התאמתו לגבי השימוש המותר בו לפי התב"ע.
דוגמה קלסית לכך היא רכישת מזנון או מסעדה פעילים בלב לבו של אזור תעשייה. במקרים מסוג זה, ניתן לעתים להשיג בסופו של דבר רישיון עסק, אולם מדובר בהליך ביורוקרטי יקר ומורכב, שספק אם הוא אכן משתלם וכדאי. במידה והבדיקה המקדמית שמתקבלת תקינה, ניתן להגיש את הבקשה לרישיון עסק בצירוף תכניות העסק ומסמכים רלוונטיים נוספים. מאחר וההליך דורש ידע, ניסיון ובקיאות בתחום, מומלץ להסתייע בחברה מקצועית המתמחה ברישוי עסקים.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |