לאור הממצאים המדאיגים שהעידו על עלייה בשיעורי התחלואה והתמותה ברחבי העולם בעקבות מקרים של הרעלות מזון, הבינו רשויות הבריאות בארה"ב ובמדינות הקהילה האירופית, כמו גם תאגידי המזון המובילים עולם, שיש למצוא דרכים לצמצום התופעה, ובפרט שהתופעה גררה אחריה תביעות משפטיות גדולות, פיצויי ענק לנפגעים, ריקון מהמדפים והשמדת מזון בהיקף נרחב.
על רקע זה החליטו רשויות הבריאות לקדם בצורה אינטנסיבית את הטיפול בעניין אבטחת איכות המזון ובטיחותו, ומאז שנת 1994 החלה בתחום מהפיכה של ממש כשמפעלי מזון רבים ותעשיות נלוות השיקו מערכות לניהול ואבטחת איכות על פי תקן ISO 9002 שמהווה מסגרת תפעולית לתפקוד פונקציונלי בהתאם לנהלים קבועים ונורמות אחידות, כאשר כל המערכות בתעשיות למיניהן מתאפיינות בבקרת איכות לכל אורך שלבי התכנון, הייצור וההפצה.
המומחים של חברת ביולב בע"מ, הנמנית ברשימת החברות המובילות בתחום אבטחת איכות המזון ובטיחותו, יסייעו לכם בהליכים הנדרשים לאבטחת איכות המזון כמו בקרות במטבחים ובדיקות מעבדה.
היה זה רק עניין של זמן עד להשקת מערכת HACCP ותקן ISO 22000לניהול מערכות בטיחות מזון, שנועדו להוות כמעין השלמה לתקן ISO 9002 שהנו כוללני מאוד, ומתמקדים באופן פרטני בתעשיית המזון והמשקאות. מבית חברת ביולב מוסיפים ומסבירים שמערכת HACCP מתמקדת במניעת סיכונים על ידי איתור מוקדי סיכון האפשריים, ניתוח תהליכים והגדרת נקודות בקרה, זאת במטרה למנוע תרחישים של מוצרי מזון בלתי בטוחים המגיעים אל השווקים.
תקן ISO 9002 מהווה הרחבה של דרישות ה-HACCP כולל בתוכו גם דרישות חדשות שמטרתן לשפר את אבטחת איכות ובטיחות המזון במהלך הטיפול בו. מערכת זו מאפשרת לארגון התאמה מלאה לדרישות החוק ולתקנות הרלוונטיות, תוך כדי הגדרת תהליכי טיפול ומניעה באופן שיטתי ועקבי.
המערכת מאפשרת, בין היתר, את זיהוי הסיכונים לבטיחות במזון ומעבר לתהליכי עבודה יעילים יותר שמביאים להפחתת ההוצאות הנובעות מאיבוד חומר גלם והחזרים.
מבית ביולב מדגישים שהחקיקה בתחום אבטחת איכות המזון בישראל חולשת כיום על כלל הגופים העוסקים או משיקים לתעשיית המזון ומהווה פרמטר קריטי עבור רישוי עסקים, החל מחקלאים ויצרני מזון ומשקאות, דרך בתי אריזה, שירותי הובלה ומחסנים לוגיסטיים המספקים שירותי אחסון, ועד מסעדות ובתי קפה, שירותי קייטרינג, מלונות ואולמי אירועים.
חטיבת HACCP
02-5841106
meitalc@biolab-chemicals.com
ביולב | מעבדות מזון | מעבדות מים | ליגיונלה | יועץ מזון | רישוי עסקים | תכנון מסעדה | תכנון מטבחים | בטיחות מזון | משרד הבריאות | ייעוץ מזון | אבטחת איכות או הבטחת איכות | HACCP | בדיקות מזון | בקרת איכות מזון | אבטחת איכות מזון | מעבדה מיקרוביולוגית | תכנון מטבחים מוסדיים | הוראות בטיחות במטבחים | בטיחות ואבטחת מזון | תכנון מטבחים למסעדות | בטיחות מזון ומעבדות | אספקת שירותי בטיחות מזון | תכנון מטבחים למלונות | תכנון מטבחים לקייטרינג | מעבדת בטיחות מזון | בדיקות איכות | מחלקת רישוי עסקים | איכות מזון | אבטחת איכות | רישיון עסק | רישיון לעסק | רישוי לעסקים | רישיון עסק למסעדה | מאמרים | מפת אתר
חטיבת HACCP | | משרד: 02-5841106 נייד: 050-8489851 | | meitalc@biolab-chemicals.com |